petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EŠLI BARTI – SOFIJA KENIN – NAJAVA POLUFINALA AUSTRALIJAN OPENA

Da, došli smo i do samog kraja Australijan opena. Danas su na rasporedu polufinalni mečevi, a program otvaraju Ešli Barti i Sofija Kenin. Kladionice favorizuju Barti sa kvotom 1,30. Ta kvota apsolutno nije realna barem po prikazanom u dosadašnjem delu turnira.

Ešli Barti je prešla prepreku zvana Petra Kvitova. Prošle sezone je ispala baš od nje u istoj fazi turnira. Ova pobeda je pravi pokazatelj da napreduje iz dana u dan i da je zasluženo prva na svetu. Uprkos enormnom pritisku kojem je izložena, Barti pronalazi neki svoj mir na terenu i put do pobede. Prosto, na njenom licu nećete videti znake nervoze i to je pokazatelj koliko je ona jaka.

Što se njenih igara tiče one nisu bile najbolje. Nisu bile ni loše, ali ono što je falilo jeste konsantnost. To se posebno odnosi na servis koji je bio i te kako ranjiv tokom ovih 10 dana i na tome treba da radi. No, kada se lomi rezultat individualni kvalitet dolazi do izraža, a Barti svojom raznovršnošću uvek napadne najslabiju tačku u igri protivnice i dođe do pobede.

Sofija Kenin sa druge strane igra turnir karijere. Ređaju se pobede, ali treba biti oprezan. Ako malo bolje pogledamo te rezultate možemo videti da je Keninova imala dosta sreće sa žrebom i da nije igrala protiv neke ozbiljnije igračice. Igračice poput Trevisan, Li, Žang, Gof i Žabeur ne spadaju u sam krem ženskog tenisa. No, i te mečeve treba dobiti. Ko iole prati ženski tenis zna da tamo svako svakoga može dobiti, a svaka veća serija pobeda je pokazatelj da je ta igračica u dobrom ritmu.
Ono što Keninovu opisuje jeste sjajna kretnja i jaki udarci. Ona pokuava da hvata lopticu što je ranije moguće i tako kupi brzinu dolazne lopte. To je mač sa dve oštrice, jer ako lopte ulaze onda je opasna, ali isto tako kada ne ulaze onda ona izgleda kao totalni amater na terenu.

Kada je ovaj meč u pitanju za očekivati je da Kenin bude ta koja će diktirati tempo. Ona će biti ta koja će napada, a da li će joj sve ići na ruku to ostajemo da vidimo. Mnoge igračice na WTA turu još uvek nisu pronašle odgovor na bekend slajs Ešli Barti. To je udarac kojim ona može da napada, ali isto tako da se brani i dovodi do ludila protivnice. Barti generalno voli da igra protiv agresivnih teniserki, jer ona tim slajsom uspeva da ih upasivi i diktira ritam poena.

Tkoađe, iskustvo je veoma bitno u ovakvim mečevima. Barti je prošle sezone osvojila grend slem i još neke velike titule što je svakako olakšavajuća okolnost. Cela Rod Lejver arena će biti na njenoj strani, što znači da će Keninova biti u neprijateljskom okruženju.

Barti svakako jeste favorit, ali ova kvota od 1,30 je potcenjivačka. Prosto njene igre nikako ne pokrivaju postavljenu kvotu, pa ja po mana mnogo bolja opcija over gemovi, nego njena pobeda.

Predlog za klađenje: Više od 20,5 gemova 1,70

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.tennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje