Wednesday, 23. October 2024.

t1x2.net

spot_img
spot_img

EURO 2024: Belgija – Slovačka (najava i prognoza utakmice)

BELGIJA – SLOVAČKA

BELGIJA pred start Evropskog prvenstva je prema mnogima tkz. favorit “iz senke” za osvajanje titule prvaka Starog kontinenta. Ipak, ova reprezentacije je svoj “zenit” prošla, te su u “padu” tokom poslednjih godina. Nosioci igre su sve stariji, dok su se pojedini i povukli iz nacionalnog tima. Svakako ima dosta kvaliteta u njihovim redovima, ali ne kao primer 2018. godine kada su na Svetskom prvenstvu u Rusiji zauzeli treće mesto. Veliki problem predstavlja izostanak prvog golmana i jednog od ponajboljih na svetu na svojoj poziciji – Tiba Kurtoe, dok i defanziva nije na vrhunskom nivou, u odnosu na neke ranije velike turnire. Glavna uzdanica je svakako sjajni ogranizator igre – Kevin De Brujne, dok su “oči” navijača usmere i ka napadačkom delu ekipe – Lukakuu, Dokuu, De Ketelareu, Bakajoku…Popularni “Crveni Đavoli” su svakako najkvalitetniji tum u svojoj grupi u konkurenciji – Rumunije, Slovačke i Ukrajine, na svom od tih duela imaće ulogu velikih favorita, a očekuje se da to opravdaju i na samom terenu, te da bez velikih problema se plasiraju u nokaut fazu.

Očekivani sastav (3-4-2-1) – Casteels – Faes, Witsel, De Cuyper – Castagne, Mangala, Onana, Doku – Trossard, De Bruyne – Lukaku

SLOVAČKA se na Evropsko prvenstvo plasirala pre svega zbog dosta kvalitetne defanzive, jer su u kvalifikacijama primali po 0.8 pogodaka po meču. To je stil igre selektora – Frančeska Kalcone, jer na raspolaganju ima dobrog golmana u vidu – Martina Dubravke, glavnog igrača u defanzivnoj liniji tima – Milana Škrinjara. Problem svakako sa ovu selekciju predstavlja manjak kreativnosti u veznom redu i odsustvo kvalitetnih opcija u samom vrhu napada. To im onemogućuje da mogu da budu ofanzivni i da se nadigravaju sa svojim rivalima, usled nedostatka kvaliteta, posebno na ovako velikim turnirama protiv kvalitetnih selekcija. Stoga, defanziva je njihova glavna “uzdanica” da mogu do pozitivnih rezultata.

Očekivani sastav (4-3-3)Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz, Bozenik, Haraslin

 

Mišljenje urednika: Belgija nije tako “jaka” kao ranijih godina, ali i dalje imaju izrazito dobre pojedince. Pritom, kako se nalaze u ne tako “atraktivnoj” grupi protiv rivala slabijih od sebe, realno je očekivati da bez prevelikih problema budu i pobednici ove grupe. Sa druge strane, Slovačka teško da može da se “nadigrava” protiv Belgijanaca, sasvim sigurno nastojaće da defanzivnim pristupom prvenstveno izbegnu poraz, ali deluje da bi potencijalne bodove za prolazak u 1/8-finala morali da “potraže” u susretima protiv Rumuna i Ukrajinaca, kvaliteta sličnijeg svom.

 

Glavni sudija – H.U.Meler

Predlog za tipovanje – 1 / @1.50

Utakmica je na programu u ponedeljak sa početkom od 18h na stadionu „Deutsche Bank Park” u Frankfurtu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje