Wednesday, 23. October 2024.

t1x2.net

spot_img
spot_img

EURO 2024: Mađarska – Švajcarska (najava i prognoza utakmice)

Posle uvodnog meča iz ove A grupe u kojem je Nemačaka deklasirala Škotsku sa 5:1, danas nas od 15 časova, očekuje mnogo zanimljiviji duel između Mađarske i Švajcarske, koji može da odluči koji tim će sa većim šansam biti da prođe dalje.

Ekipa Mađarske već duži vremenski period deluje kao jako dobro vođen i utegnut tima koji ima svoj stil i osnovu igre. U kvalifikacijama su bez puno problema zazeli prvo mesto u grupi sa Srbijom, pobedivši je oba puta sa 2:1. Selektor Rosi radi odličan posao i uglavnom iima bazu od 15-ak igrača kojima najviše veruje, a svakako da je prva zvezda tima Soboslaj koga su i danas istakli i iz protivničkog tabora. Ovo bi mogla da bude grupa gde će i trećeplasirani tim ići dalje, naročito ako se pogleda izdanje Škotske od juče, pa samim tim i današnji meč može da bude važan za oba rivala, ako posmatramo Nemce kao velike favorite. Mađarsku danas očekujemo u formaciji 3-4-2-1, gde će bočni vezanjaci ustvari biti ving bekovi Kerkez i Nego i odakle će pokušati da ugroz Mađarsku.

Sa druge strane redovan učesnik velikih takmičenja Švajcarska, sa svojim sastavom ujedinjenih nacija, ali ovog puta po selektorskom palicom Murata Jakina, nekadašnjeg reprezentativca ove zemlje. Tim nije puno menjan u odnosu na neke prethodne šampionata, osim što u samom špicu napada imamo Zekija Amdounija iz Barnlija. U veznom redu alabanac Džaka i bočni napadač Šaćiri biće možda i najvažniji igrači za igru tima, a svakako da treba spomenuti i vrlo kvalitenu odbranu, gde imamo Akanjia i Schara, igrače koji mogu i da ugroze gol rivala.

Sve u svemu očekujemo jedan jako oprezan meč od strane oba rivala jer ovde i bod može da bude jako veliki u njihovim nastojanjima da prođu u narednu rundu takmičenja, kvalitet timova je po nama tu negde, ali uz činjenicu da Mađarska ima kvalitetnijeg trenera na klupi, sve u svemu igra p/k X (poluvreme ili kraj nerešeno) koja se plaća kvotom 1,70.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje