Wednesday, 23. October 2024.

t1x2.net

spot_img
spot_img

EURO 2024: Rumunija – Ukrajina (najava i prognoza utakmice)

Od 15 časova u ponedljak očekuje nas ne toliko atraktivan, ali potencijalno zanimljiv meč u kojem se sastaju Rumunija i Ukrajina.

Selekcija Rumunije ne dolazi u sjajnom raspoloženju na ovo Evropsko prvenstvo, jer su u dva prethodna prijateljska meča odigrali samo 0:0 sa Lihtenštajnom i Bugarskom i zabrinuli malo svoje navijače. Ono što je konstanta jeste činjenica da igraju jako čvrsto sa malo primljenih i datih golova, a upravo ta čvrstina će im biti glavni adut na ovom prvenstvu. Na ruku im ne ide ni tradicija, jer nikad u istoriji nisu uspeli da dobiju uvodni meč na Evropskim prvenstvima. Tim nema zdravstvenih problema, pa se očekuje standardna postava selektora Rumunije.

Sa druge strane tim Ukrajine plasirao se na prvenstvo preko baraža Lige Nacija, gde su bili bolji od Bosne i Hercegovine i Islanda, pripremne utakmice su pokazale šarenu formu, remi sa Nemcima 0:0, poraz od Poljske 3:1 i pobeda nad slabašnom Moldavijom 4:0. Dosta zanimljivih igrača koji imaju dobre sezone u svojim klubovima, ali i činjenica da igrači Šahtjora i Dinama nemaju uslove za ligu kakva bi bila da se igra u Ukrajini. Što se tiče izostanaka, pod znakom pitanja je bek Mikolenko, što bi verovatno vratilo Zinčenka uz levu aut liniju.

Mišljenje urednika: Ako bi se vodili tradicijom predložili bi meč sa puno golova, jer su prethodna tri meča ovih rivala zavrešna rezultatima 3:2,2:3 i 3:4. Ovog puta zbog stila igre Rumunije ne očekujemo tako efikasan meč, pa ćemo ići sa predlogom X2&0-3 gola po kvoti 1,55.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje