Wednesday, 23. October 2024.

t1x2.net

spot_img
spot_img

EURO 2024: Srbija – Engleska (najava i prognoza utakmice)

Prvi nastup Srbije posle 24 godine na nekom prvenstvu Evrope i odmah velika utakmica protiv moćnih Engleza koji su jedni od favorita za osvajanje takmičenja.

Što se tiče selekcije Srbije, neočekivano loše partije na Svetskom prvenstvu spustile su entuzijazam kod navijača, a to je trajalo i kroz kvalifikacije za EURO za koje se može reći da je selekcija imala više sreće sa žrebom nego što je odigrala posebno kvalitetno, drugo mesto iz Mađarske i nekoliko mečeva sa slabijim rivalima na nižem nivou pokazale su sve mane ovog tima. Ono što znamo sigurno to je da Srbija najveći problem ima kada ostavi veliki prostor iz svoje odbrane, kao i sa bočnim igračima gde ima previše ofanzivne igrače, pa vrlo često upravo tu dolazi do problema u odbrani. Ovaj meč svakako nije onaj koji je najbitniji na ovom prvenstvu, pa pre svega treba voditi računa o povredama i umoru igrača, naročito ako se dođe u situaciju da se gubi u ranijoj fazi meča.

Selektor Stojković je o meču rekao: ,,Neki igrači se nisu rodili kad smo poslednji put bili na Prvenstvu Evrope. Dugo smo čekali ovaj trenutak, zasluženo smo doveli Srbiju u krem evropskog fudbala. Na nama je da napravimo iskorak, a to znači da prođemo prvu fazu. Ljudima mogu da poručim da ćemo dati sve od sebe i da ćemo se boriti do kraja. Vidim na igračima da su sve zadatke ispunili bez pogovora. Svi su zdravi i jedva čekaju da pokažu talenat. Do poslednje šanse ćemo se boriti. Ljudi će moći da uživaju u našoj igri. Mi smo tim koji želi da pokaže talenat.Što ih ne bismo napali, ne razumem? Biće otvorena utakmica. Poštujemo neke stvari, ali pre svega sebe. Učinićemo sve da meč privedemo kraju kako želimo bez obzira na igračku moć Engleske. Srbija sigurno neće biti tim koji će čekati i gledati kako rival igra. Postaraćemo se da mu stvorimo što više problema. Da ne kažem sto odsto, ali 99 odsto znam tim. Bilo bi loše da je suprotno. Momci budu istrčali i(li) ušli, a oni s klupe pokreću promene, ispoštovaće ono što smo dogovorili i analizirali. Tajni nema.”

Što se tiče Engleske, odličan tim pre svega u ofanzivnom delu gde zaista ima puno kvalitetnih rešenja, ali i tim koji ovog trenutka ima dosta problema u odbrani, pa ćemo videti kako će to izgledati i da li će selektor Sautgejt uspeti da ih reši. Štoperi koji su planirani za početak su povređeni, Megvajer je ispao sa šampionata, dok Stouns vuče povredu, pa se očekuje dvojac Dunk – Guehi, svakako manje iskusan kada se radi o reprezentativnim mečevima, Aleksander Arnold neće igrati na svom mestu, već na mestu defanzivnog veziste, a to je eksperiment koji može da prođe odlično, ali i da bude potpuni debakli. Luk Šou će propustiti sigurno meč zbog povrede, pa će desni bek Tripije igrati levo. Sve u svemu dosta nepoznanica, osim činjenice da Englezi u ofanzivnom delu ima četvorku – Foden, Belingem, Saka i Kejn.

Selektor Engleske je o meču rekao: ,,”Vrlo težak izazov. Imaju dobre individualce, fantastičan timski duh. Opasni su napred. Znamo da je pred nama teška premijera i moramo da odigramo najbolje što umemo da bismo pobedili. Dragan ima različite opcije, znamo da mogu da igraju u drugačijim sistemima, a napadači koje imaju mogu da izazovu mnogo problema bilo kojem timu. Imaju ustaljen način igre. Moramo da budemo u stanju da se nosimo sa njihovim prednostima i pokušamo da iskoristimo slabosti, jer svaki tim na turniru ih ima. Ne bi me iznenadilo da napadnu. Dobro se kreću po terenu, imaju dobru tranziciju, strpljivi su. Ne očekujem da će sedeti i braniti se, njihov trener ne igra takav stil.

Mišljenje urednika: Iako se očekuje pobeda Engleske, a i kladionice su postavite takve kvote, mi jednostavno zbog navijačkog opredeljenja u ovom meču nećemo predložiti igru pobeda Engleske, umesto toga idemo sa predlogom 2-4 gola na meču po kvoti 1,60

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje