utorak, 23. jul 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2024: Slovenija – Danska (najava i prognoza utakmice)

Danas počinju mečevi u grupi C, a od 18 časova će prvi na teren selekcije Slovenije i Danske, važan meč za oba tima već na otvaranju grupe.

Selekcija Slovenije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo prvi put posle 2000-e godine, a velike zasluge za to idu na račun selektora Matijaža Keka, sastavio je tim koji objektivno nema zvezdi, ali koji funkcioniše dosta dobro na terenu, dok se u odnosu na ostale najviše izdvaja Benjamin Šeško talentovani napadač koji je među traženijim napadačima na tržištu ovog leta. Ono što je možda malo zabrinjavajuću pred start šampionata jesu nešto slabije igre u prijateljskim mečevima protiv Jermenije i Bugarske. Dok su protiv Jermenije slavili uz dosta sreće 2:1, protiv Bugarske je meč završen 1:1, a moramo priznati da se ipak radi o reprezentacijama slabijeg renomea. Pred ovaj meč trener Kek, ima čak četiri igrača pod upitnikom, ali se očekuje da neki od njih budu osposobljeni za meč, to su Verbič, Stojanović, Blažić i Lovrić.

Sa druge strane Danska dolazi na šampionat kao drugi favorit ove grupe, tim je i dalje okupljen oko Kristijana Eriksena koji je upravo na prošlom šampionatu Evrope doživeo kolabiranje na terenu, deluje da upravo njegove igre možda malo usporavaju inače brzu ekipu Danske, iako se o njegovim tehničkim kvalitetima ne treba raspravljati. Ostatak tima je dosta iskusan sa nekoliko zanimljivih mladih igrača, ali deluje sa manjom ulogom u klubovima nego ranije. Svakako da prijateljski mečevi ove godine donose samopouzdanje, ali su objektivno protivnici bili iz niže evropske klase. Napadački dvojac Wind i Hjolund mogao bi da pokaže dosta na ovom šampionatu.

Mišljenje urednika: Važan meč za obe selekcije, jer ih u naredne dve runde čekaju Engleska i Srbija, pa će ovde biti izuzetno važno osvojiti makar bod, po nama je Danska nešto kvalitetnija ekipa, ali svakako da nećemo otpisati moguće iznenađenje, po nama je idealan predlog za ovaj meč igra X2&0-3 gola po kvoti 1,52.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje