Wednesday, 23. October 2024.

t1x2.net

spot_img
spot_img

EURO 2024: Poljska – Holandija (najava i prognoza utakmice)

POLJSKA – HOLANDIJA

POLJSKA nije uspela da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo, nego preko Lige Nacija, gde su u finalnom duelu bili bolji od selekcije Velsa nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Na žrebu za EURO zaista nisu imali sreće, jer su u grupi zajedno sa – Francuskom, Holandijom i Austrijom, te ih mnogi vide kao velike “autsajdere” za prolazak u narednu fazu turnira. Poljska je solidna reprezentacija sa nekoliko veoma dobrih pojedinaca, ali ne više od toga. Pritom, glavna “zvezda” tima – Robert Levandovski je u “ozbiljnim godinama”, stoga ne mogu da se oslanjaju samo na njega, kao kada je bio u zenitu svoje igračke karijere i najbolji napadač na svetu u jednom momentu. Pred sam start Evropskog prvenstva se povredio i drugi napadač – Arkadijuš Milik, a na ovom susretu isto tako zbog povrede neće biti ni spomenutog Roberta Levandovskog, što je zaista ogroman problem za ovu selekciju, koja nema adekvatne zamene za njih dvojicu.

Očekivani sastav (3-4-2-1) – Szczesny – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Slisz, Piotrowski, Zalewski – Szymanski, Zielinski – Swiderski

HOLANDIJA dolazi na 17-to po redu Evropsko prvenstvo kao favorit iz tkz. “drugog reda”. Nisu tako veliki kandidati za sam vrh Starog kontinenta poput Francuske, Engleske, Portugala i Nemačke, ali imaju svojih izgleda i ambicija. U defanzivnom delu tima imaju zaista pregršt kvaliteta, a problem predstavlja izostanak nekog pravog golgetera kakve su nekada imali poput – Van Nistelroja, Van Persija, Makaja itd..Ipak, Memfis Depaj uvek igra sjajno za nacionalni tim, a sada su mnogo očekuje od – Xavi Simonsa koji je “zvezda u usponu” u neko ko će nositi ovu selekciju u godinama pred nama. Selektor tima – Luj van Gal se pred start turnira suočio sa veoma lošim vestima, jer je zbog povreda ostao bez čak trojice vezista – Frenki de Jong, Teun Kompajners i Marten de Ron, što je bez dileme ogroman hendikep za popularne “Lale”.

Očekivani sastav (4-2-3-1)Verbruggen – Dumfries, Van Dijk, Van de Ven, Ake – Schouten, Veerman – Simons, Reijnders, Gakpo – Depay

 

Mišljenje urednika: Prva utakmica na Evropskom prvenstvu svakako veoma bitna za oba tima, koji kako smo napomenuli imaju problema sa izostacima dosta važnih pojedinaca. Možda i veći “peh” za Poljake (posebno otsustvo Levandovskog), koji su objektivno gledano i slabiji tim u odnosu na svog rivala. Holandija je favorit, a očekujemo da to opravda i na samom terenu, jer im u narednim duelima predstoje još “nezgodniji” rivali, a napomenuli smo da imaju velike ambicije, stoga je za “Lale” veoma bitno da turnir “otvore” trijumfom.

 

Glavni sudija – A.Soares Dias

Predlog za tipovanje – 2 / @1.60

Utakmica je na programu u nedelju sa početkom od 15h na stadionu „Volkspark”“ u Hamburgu.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje