Reprezentacija Srbije uvodni meč grupe D Eurobasketa igra protiv teškog outsajdera – ekipe Holandije.

Selektor Pešić pred meč je izjavio:

Konačno smo ovde, počinjemo Evropsko prvenstvo protiv Holandije, koja će biti jako motivisana da igra protiv nas. Oni imaju svoje ambicije i snove. Naš cilj je da u turnir uđemo jako odmah i pobedom otvorimo takmičenje. Ako se ne uđe sa pravim pristupom, ovakve utakimce mogu da budu opasne. Pogotovo kada je u pitanju grupna faza. Biće Holanđani jako motivisani i spremni da se nadmeću sa nama, pokazaćemo poštovanje prema njima, ali mi gledamo nas i želimo pobedu na startu.

U ovoj utakmici neće biti rezervnog centra – Nikole Milutinova koji je bio odlična zamena u minutima kada je Nikola Jokić odmarao.

Centar CSKA gotovo sigurno neće igrati prva 2 meča zbog virusa, a očekuje se da potom u grupnoj fazi pomogne i rastereti vioske igrače od 3. meča.

Osim Milutinova i Jokića, na pozicji klasičnog centra je još Dušan Ristić. Od visokih igrača tu je još i Kuridža.

Odbrana Holandije nije na zavidnom nivou, i pre svega u meču se očekuje 160 poena koje će uglavnom postizati Srbija. Da li je pametno odigrati  minus 23.5 Jokića u meču gde je hendikep 22.5 na favorita, ili ipak eskivirati opkladu zbog odsustva primarne izmene?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.