Uprkos izazovnoj situaciji van terena, ukrajinska ekipa Prometey uspela da dominira u Evrokupu, okončavši Regularnu sezonu na vrhu Grupe A sa rezultatom 14-4.

Ipak, ukrajinski klub će naredne utakmice morati da se suoči bez dvojice svojih glavnih protagonista: DJ Kenedeya i Caleba Agade.

Pre okršaja osmine finala Evrokupa Hamburga, predsednik kluba Volodimir Dubinski govorio je o povredama svojih igrača: „Posle svih neophodnih pregleda, postalo je jasno da DJ neće pomoći Prometeiu do kraja ove sezone. Sredinom aprila biće podvrgnut izuzetno teškoj operaciji”, rekao je on o propuštanju DJ Kenedija do kraja sezone.

Zatim je nastavio da govori o povredi Agade: „Druga vest takođe nije lakša. Još jedan naš lider Kaleb Agada povredio se u meču sa Venecijom. Posle magnetne rezonancije, usledila je i razočaravajuća presuda lekara. Njegov oporavak će trajati najmanje 4-6 nedelja”, najavio je on.

DJ Kenedy je u evropskom takmičenju prosečno beležio 10,7 poena, 5,2 skoka i 3,7 asistencija, dok je Agada predvodio tim sa 15,4 poena po nastupu uz 3,8 skokova i 3,9 asistencija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.