subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Evrokup: Partizan danas protiv Turske ekipe u Istanbulu

Sa dve pobede u prva dva kola Top 16 faze 7Days Evrokupa, košarkaši Partizana NIS su doputovali u Istanbul, gde će se u utorak, 21. januara od 18:15 sastati sa Darušafakom. U prva dva kola, rival crno-belih je zabeležio pobedu na domaćem terenu protiv Trenta i poraz u Bolonji protiv Virtusa.

Pred sutrašnji meč, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je rekao:

„Darušafaka možda nema Teodosića i ta velika imena, ali igraju tvrdu košarku i uvek su u stanju da te izbace iz ritma. Neće biti lako sa njima… Gledajući rezultate u italijanskoj ligi, mislim da je Trento malo ‘pukao’ i da naša pobeda u Trentu nije više tako važna. To znači da idemo sve iznova. Mislim da će biti ključno kako napadamo, kakve odluke donosimo na terenu. Visoki su i brzi, dobro pokrivaju reket i zato moramo biti više nego perfektni u ‘spejsingu’. Ako imamo dobar ‘spejsing’ i ne zaustavljamo loptu, onda možemo imati neku prednost. Ali, to se mora napraviti na terenu“, istakao je Trinkijeri.

Krilni centar Parnog valjka, Stefan Birčević je pred put u Istanbul izjavio:

„Darušafaka je na svom terenu jako ozbiljna ekipa koja igra veoma agresivno i biće nam izuzetno teško. Ipak, ako budemo igrali kao što smo započeli ovaj januar imamo veliku šansu da dođemo do pobede koja bi nam otvorila mnogo toga za dalje“, poručio je Birčević.


Izvor: KK Partizan

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje