petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

LŠ: Mornar oslabljen u Grčkoj (21.11.)

Poslije odlične igre i sjajne pobjede protiv Cedevita Olimpije u Zagrebu, 91:90, u 16. kolu ABA lige, košarkaši Mornara nemaju vremena za predah.

Iz Ljubljane su doputovali u nedjelju veče, a već u ponedjeljak, u zoru (5 časova), morali su da krenu ka Atini, prvo autobusom do Tirane, pa avionom do glavnog grada Grčke. U Peristeriju, šestom po veličini naselju u Grčkoj i najvećem predgrađu Atine, odigraće u utorak utakmicu 12. kola FIBA Lige šampiona, sa domaćim, istoimenim klubom. Peristeri je u dosadašnjih 11 kola zabilježio šest pobjeda i nalazi se na četvrtom mjestu „C“ grupe, u zoni plasmana u narednu rundu Lige šampiona. U prvom meču u Baru, polovinom novembra, Grci su slavili 73:65.

Umorni Barani u Grčkoj će biti i oslabljeni pošto se nekoliko igrača žali na povredu (najneizvjesnije je učešće Pulena), a sigurno izostaje Voler koji je ostao u Baru jer očekuje prinovu u porodici. Uprkos tome, Nemanja Vranješ vjeruje u nastavak pobjedničkog niza svoje ekipe.

Peristeri je iskusna ekipa, podjednako dobra na bekovskim i centarskim pozicijama. Mi smo u ovoj kalendarskoj godini, nakon poraza od Partizana, nanizali pet pobjeda na tri fronta i nadamo se da ćemo pobjednički niz nastaviti i u duelu sa Grcima. U januaru tradicionalno podižemo formu i igramo sve bolje. Vjerujem da ćemo i u Grčkoj obradovati svoje navijače“, kaže Vranješ koji je u sezoni 2012/2013. nastupao za grčku ekipu Pagrati.


Izvor: KK Mornar 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje