subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Evroliga: Mladi Topić zadivio evropske skaute

Junori KK Crvena zvezda Meridianbet plasirali su se finale ovogodišnjeg ANGT turnira pošto su trećoj utakmici i direktnoj borbi za finale pobedili ekipu ANGT 96:95 posle produžetka!

U18 Next Generation-KK Crvena Zvezda NIKOLA TOPIC INSANE GAME HIGHLIGHTS – YouTube

Utakmicu koja će postati jedan od klasika ovog turnira u Beogradu koju naš klub organizuje već skoro deceniju i po obeležio je zvezdin biser Nikola Topić koji je oduševio košarkaški svet, punu halu Basket City i naše prvotimce Branka Lazića i Nemanju Nedovića – postigao je koš za pobedu, ubacio je ukupno 49 poena, sam 20 u poslednjoj četvrtini, ali je i orkestrirao povratak ekipe koja je pokazala karakter i vratila se nakon -21!

KIzuzetno teška utakmicua dobila je svoj vrhunac u poslednjim sekundama, Todorović je pogodio trojku o tablu i odveo meč u dodatnih pet minuta. Malo je nedostajalo da crveno-beli ostanu praznih šaka sa zvukom sirene, ali su gosti postigli koš sa minimalnim zakašnjenjem.

U produžetku Topića koji je imao veliku pomoć saigrača posebno Vukovića i Gagića, niko nije mogao da zaustavi. Trojka, asistencija, dva bacanja i asistencija: Zvezda je posle preciznog hica Gačića nakon Nikolinog dodavanja stigla do 92:90 na 54 sekunde do kraja. Uspeli su ipak košarkaši Next Generation tima da dođu u poziciju da pobede, ali je Nikola Topić imao drugačije planove. Ponovo je uzeo odgovornost u svoje ruke na 94:95 i ubacio dvojku za veliku pobedu i finale u kome crveno-beli čekaju boljeg iz duela Mega – INSEP.

Pored Topića, istakli su se Lazar Gačić sa 15 i Andrija Vuković sa dabl-dablom od 10 poena i 11 skokova (indeks 22).

Veliko finale na programu je u nedelju od 18.30 časova.


Izvor: KK Crvena zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje