petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA: Od iduće sezone imamo i kup takmičenje!

NBA LIGA i Unija igrača (NBPA) tri meseca pre mogućeg lockouta koji bi ugrozio iduću sezonu dogovorili su uslove novog kolektivnog ugovora, koji će trajati 7 godina, iako obe strane imaju pravo istupiti iz njega godinu ranije, dakle na leto 2029.

Uz mnoštvo novosti koje se prvenstveno tiču raspodjele novca i ograničenja potrošnje, najzanimljivija je definitivna odluka o pokretanju novog takmičenja koje će se igrati usred sezone, po uzoru na kupove kakvi se igraju svuda u svetu. Još nije definisano, ali taj NBA kup mogao bi prvo izdanje dobiti već iduće sezone, javlja ESPN i dodaje da dve strane još dogovaraju detalje novog kolektivnog ugovora.

U standardni raspored sezone bit će ukomponovane kvalifikacione utakmice za završni turnir, na koji će se plasirati 8 ekipa, a najvjerojatnije će se održati u Las Vegasu. Svaka utakmica turnira računaće se i za regularni deo sezone, pa će 2 finalista umesto 82 odigrati 83 utakmice.

Druga novost je uvođenje minimuma na broj utakmica u kojima igrač mora nastupiti da bi se uzeo u obzir u glasanju za pojedinačne nagrade na kraju sezone. Povod za to je sve veći broj propuštenih utakmica zbog „load managementa“, opreza protiv preopterećenosti, zbog kojeg klubovi prečesto igraju bez najvećih zvezda. Ipak, za očekivati je da će limit biti fleksibilan u slučaju stvarnih povreda.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje