petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Federer ekspresno do nove titule u Majamiju

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je masters u Majamiju. Federer je do svoje četvrte titule u Majamiju došao nakon što je pobedio domaćeg igrača Džona Iznera rezultatom 2:0, po setovima 6:1 6:4.

Bila je ovo još jedna apsolutno savršena partija za legenradnog Švajcarca. Federer je bio gotovo savršen na svoje servis gemove, jer je osvojio svih 20 poena posle prvog servisa, a samo dva je izgubio posle drugog. Isto toliko je bio dobar i riternu, jer je do brejk lopti dolazio kao od šale.

Prvi set je bio neverovatan, jer je Federer za svega 25 minuta napravio tri brejka i osvojio 12/13 poena na svoj servis.

U nastavku duela je viđena nešto veća borba, ali je pobednik meča se nije dovodio u pitanje. Sredinom drugog seta Izner se požalio na povredu stopala i sa već slabom igrom nije imao šta da traži protiv raspoloženog Federera. Ključni brejk se dogodio u devetom gemu kada je Federer napravio brejk, i kasnije rutinski odservirao za osvajanje titule.

Ovo je 102. titula u karijeri za Federera, a 28. masters titula po čemu je treći na listi iza Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje