petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Federer osvojio jubilarnu 100. titulu

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je titulu u Dubaiju. On je u velikom finalu pobedio grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa i tako došao do 100. jubilarne titule u karijeri. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 6:4 posle nešto više od sat vremena efektivne igre.

Legendarni Švajcarac je postao tek drugi teniser u istoriji tenisa koji je uspeo da osvoji 100 titula, a na večnoj listi ispred njega je samo Džimi Konors sa 109 osvojenih trofeja.

U velikom finalu Federer je iskoristio dva mini pada u igri grčkog tenisera. Prvi pad u igri se dogodio na samom startu meča kada je Federer napravio brejk i poveo sa 2:0. Taj jedini brejk bio je dovoljan za osvajanje seta, jer do kraja seta nije viđen nijedan brejk.

Nastavak meča donosi nešto veću borbu. Cicipas je zaigrao mnogo bolje, posebno na svoje servis gemove. Meč je odmicao veoma brzo, a kada su svi pomislili da će drugi set otići u taj brejk, tad se umešao Federer. Cicipasu je zadrhtala ruka u najgorem mogućem trenutku, a servis je izgubio u devetom gemu kada je Federer napravio brejk. Kasnije nakon toga, Federer je rutinski odservirao za pobedu i desetu titulu u Dubaiju.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje