subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Federer sa ruba poraza do pobede i plasmana u osminu finala Australijan opena

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Australijan opena. Legendarni Švajcarac je u trećoj rundi savladao domaćeg tenisera Džona Milmana. Posle borbe koja je trajala preko četiri sata, Federer je slavio rezultatom 3:2, po setovima 4:6 7:6 (7:2) 6:4 4:6 7:6 (10:8).

Bez ikakve sumnje bio je ovo najbolji meč u dosadašnjem delu turnira. Milman je krenuo veoma dobro, bez imalo respekta prema velikom protivniku. Australijanac je na startu došao do brejka i već tada se moglo naslutiti da Federera čeka težak posao. Na 5:3 Milman je servirao za set, ali Federer se vratio. Činilo se da Federer polako okreće stvari, no Milman je napravio brejk u narednom gemu i osvojio set.

Osvajanje prvog seta je svakako dalo samopouzdanja Milmanu koji je nastavio u istom ritmu. Federer nije uspevao da probije Milmana koji se sjajno kretao. U drugom setu nije bilo brejka, a Federer je na sebi svojstven način uspeo da dođe do izjednačenja kroz taj brejk.

I posle dva strašna seta intezitet tenisa je bio na visokom nivou. Borba je bila izvanredna, a brejk je viđen tek u desetom gemu. Federer je uspeo da napravi brejk u ključnom trenutku i povede sa 2:1.

Nakon 2:1 za Federera izgledalo je da Milman pada. Australijska publika ga je bodrila svim silama, a Milman je tu energiju upijao. Svestan da nema šta da izgubi Milman počinje da udara još jače i to mu se isplatilo. Federer je bio mahom u defanzivi, a tu se najbolje ne snalazi. Milman je dobru igru nagradio brejkom, a kasnije i setom za 2:2.

Dobru igru sa kraja četvrtog seta Milman je preneo u peti. On je bio igrač koji je dominirao i došao do brejka. Ipak, Federer momentalno uzvraća ribrejkom i od tog trenutka se igralo gem za gem. Iako su bili izjednačeni Milman je izgledao mnogo bolje na terenu. U super taj brejku Milman je imao 8-5 i dva servisa, ali mu se stegla ruka. Usledile su dve greške koje su vratile Federera i nakon toga je bio kažnjen za propuštene prilike.

Federer je na izvanredan način došao do velike pobede, a upravo ova pobeda nad Milmanom je njegova 100. u karijeri u Melburnu.

Za plasman u četvrtfinale Federer će igrati protiv Martona Fučoviča.


Fotografija je preuzeta sa: https://ausopen.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje