petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Trujumfalan povratak Federera!

Švajcarski teniser Rodžer Federer na trijumfalan način se vrataio tenisu. Posle pauze koja je trajala 405 dana Federer je zaigrao na turniru u Dohi i u osmini finala pobedio Britanca Danijela Evansa. Posle velike borbe Švajcarac je slavio rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (10:8) 3:6 7:5.

Jako dobra partija za Federera ako se uzme u obzir da je imao pauzu koja je trajala duže od godinu dana. Servis je radio veoma dobro, fizički je bio sasvim u redu, a mali problem su bile oscilacije koje su bile i očekivane.

Prvi set je protekao u znaku servera. Obojica su servirali sjajno, a to potvrđuje i statistički podatak koji kaže da je u prvom setu viđena samo jedna brejk lopta. U skladu sa tim prvi set je otišao u ta brejk u kojem je Federer bio bolji sa 10:8.

Početak drugog seta je bio veoma bitan za oba igrača. Federer je od gotovo izgubljenog gema došao do brejk lopte, ali nije uspeo da je iskoristi. Imao je inicijativu Švajcarac, no Evans je sa druge strane igrao dobar tenis. Na kraju, Evans je kaznio protivnika za propuštene šanse i brejkom prelomio set na svoju stranu.

U odlučujućem trećem setu viđena je još veća borba. I jedan i drugi su imali svoje šanse, ali Federer je svoje iskoristio. Evans je pri rezultatu 3:3 imao dve brejk lopte, dok je Federer pri rezultatu 5:5 svoje brejk lopte znao da iskoristi. Na kraju, taj detalj je i odlučio, te je Federer na kraju izašao kao pobednik.

Za plasman u polufinale Federer će igrati protiv Gruzijca Nikoloza Basilašvilija.

Ostali rezultati:

Rubljov – Gaske /Gaske predaja bez borbe
Šapovalov – Pospišil 7:5 6:4
Tim – Karatsev 6:7 (5:7) 6:3 6:2
Fric – Gofan 6:1 5:7 7:6 (11:9)
Basilašvili – Žaziri 6:2 6:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje