petak, 17. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Đere posle velike drame u četvrtfinalu Santijaga

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u četvrtfinale turnira u čileanskom Santijagu. Đere je u osmini finala savladao Portugalca Pedra Souzu rezultatom 2:1, po setovima 5:7 7:5 6:3.

Neočekivano težak meč za Đerea koji je pre početka meča važio za velikog favorita. U tom stilu je ušao u meč, sa ranim brejkom i vođstvom od 3:0, ali onda su stvari počele da se menjaju. Souza je zaigrao mnogo bolje i pojavila se određena nervoza u igri Đerea koji je počeo da greši. Rezultat svega jeste veliki preokret i 7:5 za Souzu u prvom setu.

Drugi set donosi veliku borbu, ali se stvari na terenu nisu mnogo menjale. Souza je bio nešto bolji i na kraju je prvi stigao do brejka. Imao je Portugalac 5:4 i servis, ali u ključnom trenutku ruka mu se stegla. Đere je uspeo da napravi ribrejk i izjednači na 5:5. Od tog trenutka usledila je dosta bolja igra Đerea koji je veoma brzo napravio još jedan brejk i izjednačio na 1:1.

Treći set je bio puka formalnost iako to rezultat možda ne prikazuje. Samo se čekao trenutak kada će Đere napraviti brejk, jer je bio dosta bolji igrač na terenu. To se dogodilo u šestom gemu kada je Đere poveo sa 4:2 i kasnije je bez problema sačuvao svoj servis.

Za plasman u polufinale Đere će igrati protiv boljeg iz duela Bagnis/Tiafo.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje