ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Fenomenalni Dimitrov nadjačao Alkarasa za četvrtfinale Šangaja!

Bugarski teniser Grigor Dimitrov igra turnir iz snova. Dimitrov se plasirao u četvrtfinale mastersa u Šangaju nakon što je savladao Španca Karlosa Alkarasa. Posle borbe koja je trajala dva sata i 11 minuta, Dimitrov je slavio sa 2:1, po setovima 7:5 2:6 6:4.

Bez ikakve sumnje jedan od kvaletnijih mečeva koje je Dimitrov odigrao ove sezone. U svim segmentima igre je nadigrao Alkarasa, a najbitnija bitka bila je ona na psihološkom planu koju je Dimitrov kroz svoju karijeru uglavnom gubio protiv najbolji tenisera sveta.

U prvom setu Alkaras prvi stiže do brejka, no tu nije kraj. Do devetog gema Španac je držao sve u svojim rukama, a onda je Dimitrov eksplodirao. Napravio je dva vezana brejka i pomalo neočekivano poveo sa 1:0.

Očekivao se odgovor Alkarasa i on je došao veoma brzo. Vec u prvom gemu Alkaras je napravio brejk, a do kraja seta još jedan za sigurnih 6:2. Dimitrov je izgledao izduvano, a sa druge strane Alkaras nadahnuto ,te je veoma brzo bilo 1:1.

U trećem setu dolazimo do tog psihološkog aspekta. Alkaras je nakon osvajanja seta bio u naletu, no Dimitrov je to uspeo da odbije. Šta više, on je ubrzo krenuo u napad i u trećem gemu stiže do brejka. Nakon toga posvetio se čuvanju servisa, što je uradio bez greške, jer nije dao Alkarasu ni šansu da dođe do brejka.

Dimitrov će u četvrtfinalu igrati protiv Čileanca Nikolasa Jarija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje