nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ferštapen odbranio titulu u Japanu

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobednik je trke za Veliku nagradu Japana. Holanđanin je pobedom u Japanu i matematički odbranio titulu koju je osvojio prethodne sezone.

Njegova pobeda i odbrana titule ostaće u senci skandaloznih odluka direkcije trke koja je i ovog puta bila u glavnom planu. Trka je trajala svega 45 minuta zbog kiše koja je padala, a direkcija nije dala zeleno svetlo vozačima za trkanje iako je realno gledano moglo da se vozi.
Ferštapen je u kišovitim uslovima bez problema ostvario 12. pobedu u sezoni. Njegova prednost u odnosu na Šarla Leklera bila je velikih 27 sekundi. Monačanin je na kraju završio kao treći zbog kazne, a drugo mesto pripalo je Ferštapenovom timskom kolegi Serhiju Peresu.

Iako je odveženo tek ne nešto više od pola trke direkcija je dodelila pune bodove, jer se pravilo o drugačijem bodovanju primenjuje samo za trke koja ne može da bude nastavljena. To znači da Ferstapen sada ima 113 bodova više od Peresa, pa je već na „Suzuki“ stigao do titule jer je na preostale četiri trke na raspolaganju 112 bodova.

Četvrto mesto pripalo je Estebanu Okonu iz Alpine koji je u samom finišu odoleo napadima Luisa Hamiltona koji je završio na petom mestu. Prvih deset su kompletirali Sebastijan Fetel, Fernando Alonso, Džordž Rasel, Nikolas Latifi i Lando Noris.

Šampionat Formule 1 se nastavlja 23. oktobra kada je na programu trka za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država u Ostinu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje