petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Ferštapen pobedom zatvorio sezonu, Fetel se i zvanično oprostio od Formule 1

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobednik je trke za Veliku nagradu Abu Dabija. Holanđanin je na zatvaranju sezone došao do 15. pobede ove sezone što je svojevrstan rekord koji drža Ferštapen. Drugo mesto pripalo je Šarlu Lekleru iz redova Ferarija, dok je treći bio Serhio Peres iz Red Bula.

Trka u Abu Dabiju nije donela mnogo uzbuđenja, jer je bilo jasno da je Ferštapen na nekom drugom nivou u odnosu na ostatak karavana. Jedino što je bilo zanimljivo jeste odabir taktika između timova. Borba između Leklera i Peresa se upravo vodila na tom taktičkom nivou. Peres je išao na dva stajanja, Lekler na samo jedno što je ispostaviće se bila pametnija odluka.

Četvrto mesto pripalo je Karlosu Sainsu iz Ferarija, peti je bio Džordž Rasel iz redova Meklarena. Prvih deset su kompletirali Lando Noris (Meklaren), Esteban Okon (Alpina), Lens Strol (Aston Martin), Danijel Rikardo (Meklaren) i Sebastijan Fetel (Aston Martin).
Što se Fetela tiče , trka u Abu Dabiju je bila poslednja za njega u profesionalnoj karijeri i u poseldnjoj trci uspeo je svom timu da donese bodove.

Osvajač čestiri šampionske titule u penziju odlazi sa 53 pobede, 122 podijuma i 57 pol pozicija, a osvajanje tog boda je umeo da proslavi u samom finišu trke.
U generalnom plasmanu Ferštapen je maksimalno izdominirao sa 454 boda, ispred Leklera sa 308 i Peresa sa 305.

Naredni šampionat Formule 1 startuje Velikom nagradom Bahreina 5. marta

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje