petak, 17. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Ferštapen slavio u Meksiku

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobednik je trke za Veliku nagradu Meksika. Mladi Holanđanin je upisao devetu pobedu ove sezone, a 19. u karijeri i približio se još više šampionskoj tituli. Na drugom mestu završio je Luis Hamilton iz Mercedesa, dok je treći stepenik na pobedničkom postolju zauzeo Ferštapenov timski kolega Serhio Peres.

Velika nagrada Meksika nije donela mnogo uzbuđenja i rešena je na samom startu pošto je Ferstapen tada poveo ispred Hamiltona i Peresa, iskoristivši savršeno zavetrinu iza Valterija Botasa. Nedugo zatim Finca je udario Danijel Rikardo u Meklarenu, zbog čega se okrenuo na stazi, a potom je imao trku za zaborav koju je završio na 15. poziciji.

Nedugo zatim dogodio se novi incident u kojem su učestvovali Esteban Okon, Mik Šumaher i Juki Cunoda. Rezultat svega jeste izlazak bezbednosnog vozila koje je pomoglo Ferštapenu.

Nastavak trke bio je jednoličan, jer je Ferštapen sigurno čuvao svoju prednost, a Hamilton nikako nije uspeo da se odvoji od Serhia Peresa.

Najbolji među ostalima bio je Pjer Gasli iz Alfa Taurija. Sledio ga je dvojac Ferarija Šarl Lekler i Karlos Sains, prvi deset su kompletirali Sebastijan Fetel (Aston Martin), Kimi Raikonen (Alfa Romeo), Fernando Alonso (Alpina) i Lando Noris (Meklaren).

U generalnom plasmanu vodi Maks Ferštapen sa 312,5 bodova, a prati ga Hamilton sa 19 bodova manje.

Šampionat u Formuli 1 se nastavlja narednog vikenda kada je na programu Velika nagrada Brazila.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje