subota, 11. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Sigurna pobeda Banjaje u Portugalu

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja pobednik je trke za Veliku nagradu Algarvea, koja je prekinuta dva kruga pred kraj i nije nastavljena.

Banjaja je u Portugalu upisao treću pobedu ove sezone, a 13. u karijeri. Dominirao je Banjaja sve do trenutka kada je istaknuta crvena zaistavica. U samom finišu trke došlo je do ružnog incidenta u kojem su učestvovali Iker Lekuona i Migel Oliveira. Lekuona je nešto agresivnijim manevrom pokušao da pretekne rivala, a rezultat svega jeste sudar i kraj trke za obojicu. Na svu sreće obojicu su prošli bez težih povreda.

Drugo mesto zauzeo je Đoan Mir iz Suzukija, dok je treći bio Banjijin timski kolega Džek Miler. Plasman Milera na pobedniko postolje doneo je Dukatiju titulu u konkurenciji konstruktora.

Trka nije donela neka velikoa uzbuđenja, a za to je kriv isključivo Banjaja. Mala borba viđena je na samom startu kada je Mir pratio Banjaju, ali Italijan je brzo slomio otpor protivnika. Nakon toga viđen je duel između Mira i Milera, a pobednik je bio Mir.

Miler je imao relativno mirnu trku sve do samo samog finiša kada je imao duel sa Aleksom Markezom iz koje je izašao kao pobednik.

Mlađi brat Marka Markesa je završio na četvrtom mestu, peti je bio Žoan Zarko iz Pramak Dukatija. Prvih deset su kompletirai Pol Espargaro (Repsol Honda), Horhe Martin (Pramak Dukati), Aleks Rins (Suzuki), Enea Bastijanini (Esponsorama Rejsing) i Bred Binder (KTM).

Ovogodišnji šampion Fabio Kvartararo nije imamo dobru trku, jer je pet krugova pred kraj završio van staze.

Moto GP šampionat se nastavlja naredne nedelje kada je na programu Velika nagrada Valensije, koja je ujedno i poslednja trka u sezoni.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje