petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

FK Partizan: Igra je tu, samo da popravimo realizaciju

Arhivirana je u druga ovosezonska utakmica. Nismo juče uspeli da ostvarimo ubedljiv trijumf kao prošle nedelje u Novom Sadu protiv Proletera (4.0), mada, po prikazanom u 90 minuta igre protiv Dunajske strede u okviru prvog meča kvalifikacija za Ligu konferencija, sinoć smo mogli i da premašimo taj rezultat sa “Karađorđa”.
E, upravo ta činjenica da nismo, je ono što jedino može da zabrine trenera Aleksandra Stanojevića. Jer, igrali smo lepo, zanimljivo, maštovito i atraktivno, sa lakoćom stvarali izgledne prilike za gol koje iz raznih razloga nisu bile pretvorene u pogodak. Ne može se reći, ima tu i solidnih zasluga golmana slovačke ekipe Martina Jedličke, ali najveći deo slabe realizacije, ipak, ide na dušu fudbalera našeg tima. Nedostajalo im je mirnoće i koncentracije u završnici, u onim trenucima kad je svih 10.000 navijača na stadionu videlo loptu u golu nakon šuteva Danila Pantića, Rikarda Gomeša, Nemanje Jovića ili Miloša Jojića.
Međutim, ne može se pronaći mnogo navijača Partizana kojima će neiskorišćene šanse biti glavni utisak u današnjim razgovorima o prvoj evropskoj pobedi u tekućoj sezoni. Ukoliko trener Stanojević uspe da “natera” ekipu da ponove ovakvu igru i u Slovačkoj narednog četvrtka, prolaz u naredno kolo i verovatni susret protiv ekipe Sočija u 3. kolu kvalifikacija ne bi trebao da se dovode u pitanje.
S druge strane, pomisle li prvotimci našeg kluba da su već obezbedili prolaz u narednu rundu takmičenja, to može da bude veoma ozbiljan problem, budući da u evropskim okvirima svako opuštanje može da bude pogubno. Nisu igrači Dunajske strede kvalitetniji od nas, niti su taktički i tehnički superiorniji, odnosno fizički snažniji, ali ukoliko im se na njihovom terenu i pred njihovim navijačima ostavi i najmanji prostor na putu do gola Vladimira Stojkovića, oni će to iskoristiti. Imaju brzinu i fudbalsku inteligenciju, teško da će odstupiti od svoje ofanzivne formacije 3-5-2 i zato je veoma važno da disciplinovanom i pametnom postavkom, baš kao što je to bio slučaj sinoć u Humskoj, odgovorimo na njihove napade, a pred prvotimcima je nedelju dana vremena da poprave realizaciju.
Priliku da to demonstriraju imaće već za dva dana u Novom Sadu, kad u okviru 2. kola Linglong Superlige gostuju Vojvodini u Novom Sadu (21.00 TV Arena sport 1). Biće to derbi čitavog kola elitnog ranga domaćeg fudbala i zbog toga, još od sinoć oko 23.00 časova niko u stručnom štabu i takmičarskom pogonu više ni ne misli o revanšu protiv Slovaka. Sve misli su usmerene isključivo ka nedeljnom susretu na “Karađorđu”, pa se ni mi više nećemo osvrtati na to šta je bilo sinoć, već isključivo gledamo napred i nadamo se novoj pobedi.


Izvor: FK Partizan

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje