petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Formula 1: Botas najbrži u Australiji

Vozač Mercedesa Valteri Botas pobednike je trke za Veliku nagradu Australije kojom je startovala nova sezona Formule 1.

Finski vozač je na stazi „Albert park“ upisao svoju četvrtu pobedu u karijeri, prvu od pobede u Abu Dabiju 2017. godine.

Botas je iza sebe ostavio timskog kolegu Luisa Hamiltona koji je imao neverovatnih 20 sekundi zaostatka, a njima dvojica na podijumu se pridružio vozač Red Bula Maks Ferštapen.

Tokom trke nije viđeno mnogo uzbuđenja, a pobednik je odlučen u prvom delu trke. Botas je odmah na stratu pretekao Hamitlona i suvereno držao prvo mesto do samog kraja. Botas je bio toliko dominantan da je pored pobede ostvario i najbrži krug trke što mu je donelo dodatni poen.

Pravo uzbuđenje ovoj trci dao je Maks Ferštapen koji je jedini imao neka ozbiljna preticanja. Ferštapen je imao sjajan manevar kada je prestigao Sebastijana Fetela, a bio je u velikom naletu da prestigne i Luisa Hamiltona. Ipak, nešto agresivnija vožnja u samom finišu je prouzrokovala grešku koja je možda koštala Ferštapena i drugog mesta.

Ferari je imao trku za zaborav, jer Fetel je prelako izgubio duel od Feršapena, a Lekler takođe ništa više nije mogao da uradi.

Najveće razočaranje je odustajanje vozača Renoa Danijela Rikarda koji je na startu ostao bez prednjeg krila, a na kraju nije ni završio trku.

U prvih 10 bili su Sebastijan Fetel, Šarl Lekler, Kevin Magnusen, Niko Hulkenberg, Kimi Raikonen, Lens Strol i Danijel Kvjat.

Šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Bahreina 31. marta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje