četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Francuska LIGA 1 (najava sezone i predstavljanje timova) – 2.deo!

I danas nastavljamo sa pregledom timova i najavom sezone u Francuskoj Ligi 1, koja počinje večeras utakmicom između Monaka i Tuluza, u prvom delu https://www.sportskenovosti.net/francuska-liga-1-najava-sezone-predstavljanje-timova-1-deo-45198/ predstavili smo vam timove od prvog do sedmog mesta u prošloj sezoni (Monako, PSŽ, Nica, Lion, Marsej, Bordo i Nant), danas nastavljamo sa šest timova koji su zazuzeli od 8. do 13. mesta.

SENT ETIJEN

Tim sa najviše titulu u Francuskoj prvoj ligi, dugo godina ne uspeva da dođe to sličnog rezultata iako iza sebe ima odličnu akademiju i armiju vernih i vatrenih navijača. Prošlu sezonu završili su tek na 8.mestu sa skorom  12-14-14 (isto kao i 9.Ren) a imali su gol razliku 41:42. Na domaćem terenu imali su skor 7 pobeda, 9 nerešenih i samo 3 poraza. Dok su na gostovanjima igrali mnogo lošije i zabeležili skor 5-5-9. U poslednjeplasiranu Bastiju bili su tim sa najviše nerešenih mečeva na domaćem terenu.

Tokom perioda između dve sezone, trenera koji je predvodio St.Etijen prethodnih 8 sezona, Kristofa Galtiera, zamenio je španac Oskar Garsija,prethodne tri sezone prvak Austrije sa ekipom Salzburga u kojoj je gajio jako ofanzivnu formaciju sa dva napadača, 4-3-1-2, što može doprineti promeni filozofije u igri tima koji je prošle sezone čak 24 od 38 utakmica završio u rasponu od 0-2 gola iako je najčešće pod vođstvom Galtiera nastupao u 4-3-3 formaciji, ali sa puno taktičkih zadataka i transformacije ove taktike u 4-5-1 kada se ekipa brani.

NAJBOLJI POJEDINCI: Hamouma (napad 29/7 gola/5 asistencije)-najbolji strelac i asistent tima, Veretout (veznjak 35/ 3 gola /4 asistencije)-drugi asistent tima, Berič (22/6 gola/0 napad)-drugi strelac tima, Monnet-Paquet (napad 34/4 gola/4 asistencije).

ODLASCI IGRAČA: Dvojica standardnih veznih igrača Veretout(35/ 3 gola /4 asistencije) i  Saivet (27/1/2) vratili su se u svoje klubove iz kojih su bili na pozajmicama (Aston Vilu i Njukastl). Odbrana je slabija za desnog beka Malcuita (25/0/3) koji je pojačao Lil. U veznom redu pored pomenutog dvojca će faliti i  Lemoin (16/0/0) i Corgnet (10/1/0). Dok je napad slabiji za Roux-a (21/4 gola/ 1 asistencija) koji je slobodan u izboru novog kluba jer sa njim nije potpisan novi ugovor.

POJAČANJA:  U odbrani je pojačanje stiglo u vidu Saidi Janka(14/1/1 na pozajmici u Barnsliju) iz Seltika, dok je sa pozajmice iz Anžea vraćen desnokrilni napadač Bamba (16/3/2). Stigao je i defanzivni vezni igrač Empolija, Diousi (33/0/0) igrač koji bi trebalo da pojača defanzivnu snagu tima i veznog reda. Rešenje za nefikasnost St.Etijen je pokušao da reši angažovanjem Lois Dionija (35/ 10 golova/ 8 asistencija) iz redova Dižona.

PRIPREMNI PERIOD: Sent Etijen je tokom priprema odigrao 5 mečeva, najpre startne 2 pobede (2:0 Ajačio, 4:0 Dižon), pa remi sa Real Sosjedadom 1:1, da bi na kraju doživeli i dva poraza 1:0 od Monpeljea i 3:0 protiv Sautemptona.

OČEKIVANJA: Iako veliki tim u istoriji Francuskog fudbala smatramo da ni ove godine dometi Sent Etijena nisu veći od prošlogodišnjih. Promena trenera i dosadašnja pojačanja nisu doprinela velikom pomaku u igri tima, a ponovo će najveća snaga biti defanzivna linija na čelu sa golmanom Ruffierom, Pol Pogbom, Lakrom i Perinom. Očekujemo plasman od 8 do 12 mesta za ekipu u zeleno-belim dresovima.

OČEKIVANA POSTAVA: Ruffier,Perin, Lakrom,Teofil-Katerine,Pier-Gabriel, Selnas, Dabo, Payot,Berić, Monet-Pakuet, Hamouma


REN

Godinama jedna od timova iz gornje polovine tabele, tim koji daje šansu mladim igračima i kasnije ih unovčava za velike novce u veće klubove, a pored toga i tim koji povremeno predstavlja Francusku i u ligi Evrope. Prošle sezone zauzeli su 9.mesto sa skorom 12-14-12 i gol razlikom 36:42, što ih stavlja u top 4 najlošija tima po efikasnosti u celoj ligi, a takođe su i u top 4 tima po broju nerešenih mečeva. Na domaćem terenu imali su skor 10-6-3, dok su na gostovanjima imali skor 2-8-9. Tim i ove sezone predvodi otac veznog fudbalera ovog tima, Gurkuf.

NAJBOLJI POJEDINCI: Veznjak Ntep (15/2/5 – na deobi prvog mesta najboljih asistenata tima), defanzivac Ludovic Baal (33/0/5) – na deobi prvog mesta najboljih asistenata tima, napadač  Giovani Sio (34/9/1) – najbolji strelac tima, krilni napadač Kamil Grosicki (16/4/3 – stigao u tim u januarskom prelaznom roku), Mubele (15/3/0 – stigao u tim u januarskom prelaznom roku). Centralni vezni igrač Gurkuf (27/4/3)

ODLASCI IGRAČA: Veliki udarac za tim Rena je odlazak najboljeg strelca tima iz prošle sezone Giovani Sio-a (34 meča / 9 golova) koji će ove sezone predvoditi napadač Monpeljea. Otišao je i prvi golman tima Benoa Kostil (38/0/1) u ekipu Bordoa. Levokrilni napadač Said (25/4/0) otišao je u Dižon. Štoper Pedro Meneš (19/0) takođe je otišao u Monpelje, dok je defanzivni vezni igrač Gelson Fernandeš (27/0/0) pojačo Ajntraht Frankfurt.

POJAČANJA: Najveće pojačanje u klub, stiglo je pre samo par dana, a reč je o levokrilnom napadaču za koga je interesovanje pokazivala i slavna Barselona, Ismail Sar iz Meca (31 meč/5 golova i 5 asistencija) a plaćen je 17 miliona evra. Ofanzivni deo tima koji je i bio najslabija karika prošle godine, pojačali su još i napadač Majorke, Brandon (39/12 golova/4 asistencije), kao i ofanzivni vezni fudbaler Lens-a, Bourigeud (36/3 gola/6 asistencije) koji bi trebalo da doprinese organizaciji napada i kreaciji tima. Odbrana tim pojačana je dolaskom dva spoljna igrača, iz Nansija je stigao levi bek Maouasa (14/3/3), dok je iz Remsa došao desni bek Hamari Traore (31/2/2)

PRIPREMNI PERIOD:  Tokom pripremnog perioda ekipa Rena je odigrala 4 utakmice na kojima je imala polovičan učinak, dve pobede (Brest 2:1 i Kaen 2:1) i dva poraza (Sion 1:0 i Lil 4:2). Mladi 18-godišnji levi bek Maouasa postigao je 2 gola i pokazao da bi mogao da bude pojačanje za tim, prvenac je postigao i sueprtalentovani Sar.

OČEKIVANJA: Ren je tim koji uvek teži plasmanu u top 8 ekipa, dok se dobre igre na domaćem terenu podrazumevaju. Iskusan tim u veznom redu, sa Amalfitanom, Gurkufom i Šantomom koji su igrali i u jačim ekipama predstavlja garanciju da ni jedan tim neće lako igrati sa Renom. Ostaje da se vidi da li će Sari  Brandon uspeti da reše problem tima koji se tiče neefikasnosti, naročito posle odlaska Sio-a iz kluba koja je bio najbolji strelac tima. Tim je pravljen da može da igra na kontranapade preko brzih igrača tako da očekujemo i po neko iznenađenje na gostovnju kod jačih timova. Očekujemo plasman Rena od 7 do 10 mesta na tabeli.

Očekivana postava: Gertmonas, Traore,Bensebaine , Gnagnon,Maouassa, Baal, Gurkuf, Andre, Bourigeadu (Amalfitano), Sar, Mubele


GENGAMP

Tim koji je možda mnogo i iznenadio prošle godine svojim solidnim izdanjima i zazuzimanjem visokog 10.mesta, ostvario je skor od 14-8-16 uz gol razliku 46:53. Na domaćem terenu imali su skor fenomenalan skor od 12 pobeda, 3 nerešena meča i svega 4 poraza, uz to na domaćem terenu su u 19 utakmica primili samo 13 golova, koliko i prvoplasirani Monako. Na gostovanjima su podbacili i imali skor 2-5-12 i primili čak 40 golova. Trener tima je i dalje Anton Kombuare tako da možemo očekivati sličan stil fudbala i ove sezone

NAJBOLJI POJEDINCI: Fernando Marcal (odbrana 31/0/8) –najbolji asistent tima, Mustafa Dialo (vezni red 26/5/2), Deaux (vezni red 38/2/5) –drugi asistent tima, Salibur (napad 35/ 8 gola / 4 asistencije) – drugi strelac tima, Briand (napad 34/ 12 golova / 5 asistencije) – prvi strelac i drugi asistent tima, Nil De Paaw (28/4 gola/2 asistencije)

ODLASCI IGRAČA:  Najbolji asistent tima Fernando Marcal (31/0/8 asistenciju) koji je igrao na poziciji desnog beka, vratio se u svoj klub Benfiku koja ga je potom prodala Lionu. Štoper, Bodmer koji je počeo samo 8 mečeva, a ukupno ih odigrao 10, pojačao je novog prvoligaša Amijen. Napadač Mendy (22/3/0) otišao je u redove Bordoa, dok su dvojica veznih igrača Sankoh (defanzivni vezni 17/0) i desnokrilni napadač  Nil De Paaw (28/4/2) takođe otišli iz kluba. Najteže će biti ponovo formirati desnu stranu terena koja je prethodne sezone delovala dosta ubojito.

POJAČANJA: Od pojačanja treba istaći dolaka golmana drugoligaša Kleremona, Marka Aurelia Kailarda (17/0), defanzivna linija pojačana je dolascima desnog beka Šeik Traorea (26/0/0) iz Šaterua, kao i levog beka Pedra Rebocho-a (26/1/2 u Moreirenseu) iz Benfike i centralnog defanzivca Felike Eboa-Eboe iz PSŽ II. Stigao je i levi bek Svonsija, Frank Tabanou, koji je malo igrao za ovaj klub, ali je u dresu Tuluza i Sent Etijena beležio odlične partije. Vezni red jači je za centralno veznog igrača Brondbija i selekcije Južnoafričke Republike, Lebogang Phiria (44/1 gol/3 asistencije), i levokrilnog napadača koji stiže iz Derbija, Abdoul Kamare(18/1 gol/2 asistencije). U napad je kao zamena za Mendija stigao 19-godišnji napadač Sošoa, Markus Tiram (21/1 gol /1 asistencija) sina legendarnog defanzivca Juventusa i Francuske reprezentacije Lilijana Tirama.

PRIPREME:  Gengamp je odigrao pet pripremnih mečeva, slavili su na dva (Tur 2:1 i Brest 1:0) dok su u tri poraženi (Lorian 3:2, Bordo 1:0 i Torino 2:0).

OČEKIVANJA:  Bez puno promena u timu i sa istim trenerom koji ima istu filozofiju kao i prošle sezone, ekipa Gengampa može se nadati verovatno mirnoj luci u sredini tabele. Domaći teren bi trebalo da ostane njihovo jako uporište gde će osvojiti najveći broj bodova i ove sezone, gde su prošle gubile ekipe poput Marseja, Lila, PSŽ-a i Liona. Očekivani plasman od 9 do 14 mesta.

OČEKIVANA POSTAVA:  Johnson, Ikoko, Sorbron, Kerbrat, Rebocho, Phiri, Deaux, Dialo (Blas), Camara, Coco, Briand


LIL

Definitivno tim koji je možda i najviše podbacio prošle sezone s obzirom na očekivanja i prognoze pre početka prvenstva. Zauzeli su tek 12.mesto sa skorom 13-7-18 uz gol razliku 40:47. Na domaćem terenu imali su skor 7-3-9, a na gostovnjima 6-4-9. Posle razočaravajuće sezone i za klub i za navijače, vlasnik kluba sa severa, Gerard Lopez, rešio je da promeni neke stvari u klubu i najpre je angažovao argentinskog stručanjaka Marsela Bielsu, koji voli atraktivan i napadački fudbal sa forsiranjem mladih igrač, što je doprinelo angažovanju velikog broja talentovanih igrača u ovom prelaznom roku.

NAJBOLJI POJEDINCI: N.de Preville (napadač 30/14 golova/1 asistencija) – najbolji strelac tima, Rony Lopez (25/4/4 sredina) – najbolji asistent tima, Eder (31/6/4 napad) – drugi strelac i najbolji asistent tima, Benzia (25/3/3 napad).

ODLASCI IGRAČA: Kao što smo već rekli u uvodu, veliki broj igrača napustio je Lil i ekipa je promenjena jako puno. Vezni igrač i nekadšnji reprezentativac Francuske, Rio Mavuba (18/0/0 defanzivni vezni) prešao je u Spartu iz Praga, najstandardniji igrač ekipe, bek Corchia (38/1/1) pojačao je redove Sevije,  Rony Lopes (25/4/4) jedan od najboljih asistenata tima, vratio se u svoj klub Monako iz kojeg je bio na pozajmici. Defanzivac Beria (28/1/0) slobodan je u izboru novog kluba. Otišlo je još 8 igrača koji su imali manje bitne uloge prošle sezone. Marko Baša(23/1/0), dugogodišnji štoper kluba, slobodan je u izboru novog tima jer se uprava odlučila za podmlađivanje svih linija tima u koje se Baša ne uklapa jer ima 34 godine.

POJAČANJA: Lil je bio jedan od najaktivnijih klubova u ovom prelazno roku, a cilj su bili mladi i talentovani igrači koji će stići za manju svotu novca, a posle nekoliko sezona uz rezultat doneti klubu i veliku zaradu. Najpre treba istaći dolazak centralnog veznog igrača iz Brazila, Maie (18/2/1) koji stiže iz Santosa, a koji je rekorder po visini iznosu plaćenom za transfer u Lilu, bio je i na meti Mančester Junajteda i Čelzija, ali je Lil konkretnom ponudom isplivao u prvi plan. Interesantno pojačanje je i krilni napadač iz Anžea, Pepe (33/3/1), koji je bio jedan od najboljih igrača ovog kluba. Mladi reprezentativac Portugala, štoper Edgar Ie, stigao je iz Belenenseša, Tijago Mendes, defanzivni vezni igrač iz Sao Paola pojačaće konkurenciju u centralnom delu veznog red. Dok će krilne pozicije biti pojačane i Araujo (5/2 ove sezone) iz istog kluba, a već tokom pripremnih mečeva pokazao je da će biti odlično pojačanje. Standardni desni bek Sent Etijena,Malcuit (25/0/3) pojačaće defanzivnu liniju Lila. Levu stranu odbrane, pojačao je Brazilac, Caju iz Santosa koji je doveden na jednogodišnju pozajmicu. Iz Rome je na jednogodišnju pozajmicu stigao napadač Ezekiel Ponce, mladi Argentinac koji je i prošlu sezonu proveo na pozajmici u Granadi (25/2/1). Veliki posao čelnici Lila napravili su angažovanjem De Preville koji je bio na pozajmici iz Ostendea i koji je najbolji strelac kluba prošle sezone, takođe trajno je potpisa ugovor sa veznjakom Xekom iz Brage.

PRIPREMNI PERIOD: Lil je već tokom pripremnog perioda pokazo da će filozofija igre biti potpuno drugačija nego prethodnih sezona. Tokom priprema odigrali su 5 mečeva, pobedili su 3 (Rems 2:0, Kortrijk 4:0 i Ren 4:2) nerešeno su odigrali sa Ostendeom 0:0, dok su poraženi od Atalante 1:0.

OČEKIVANJA: Očekujemo da igra Lila u potpunosti promeni oblik ove sezone pod dirigentskom palicom Marsela Bielse, tim će igrati napadački i na gol više, sa puno trčanja i presinga. Nova pojačanja uz starosedeoce Amadua, De Previla, Alonsa, Balo Turea, Benziu, dovoljna su garancija da možemo očekivati Lil u borbi za neku od pozicija koje vode u evrokupove.

OČEKIVANA POSTAVA: Maignan, Balo-Ture, Alonso, Edgar IE, Malcuit, Amadou, T.Mendes, Maia, Araujo, De Previle, Pepe.


ANŽE

Tim kojem već dve sezone predviđaju borbu za opstanak, uspeva da pre svega zahvaljujući dobroj igra na domaćem terenu opstane u sredini tabele Francuske lige 1. Prošlu sezonu završili su na 11.mestu sa skorom 13-7-18 i gol razlikom 40:48. Na domaćem terenu ostvarili su skor 8-5-6, dok su u gostima igrali dosta slabije sa skorom 5-2-12. Mali i akustičan stadion ispunjen vatrenim navijačima koji uvek podržavaju svoj tim i ove sezone neće biti lak zalogaj ni zajednu ekipu. Kao i prethodnih 8 sezona, tim će predvoditi trener Moulin.

Najbolji pojedinci prošle sezone: T.Mangani (sredina terena 34/3 gola /7 asistencija) – najbolji asistent tima, Čeik N’Doye (sredina terena 33/5/5) -kapiten tima, Toto-Ekambi (krilni napadač 31/7/4) – drugi strelac tima, Diedhiou (napad 31/8/1) – najbolji strealc tima, Pepe (krilni napadač 33/3/1), Bamba (napad 16/3/2)

ODLASCI: Čeik N’Doye (33/5/5) centralni vezni fudbaler i kapiten tima, otišao je u Birmingem, a predstavlja jednog od najvažnijih igrača nekoliko prethodnih sezona u klubu, sa kojim je bio i kada je ulazio u društvo najboljih. Talentovani desnokrilni napadač Pepe (33/3/1) pojačao je redove Lila. Najbolji strelac tima Famara Diedhiou (31/8/1) otišao je u Bristo Siti. Berigaud (13/0/1) se vratio u svoj klub sa pozajmice Monpelje, kao i talentovani napadač Bamba (16/3/2) koji je ponovo u Sent Etijenu.

POJAČANJA: Odbrana tima pojačao je reprezentativac Senegala i igrač Valensijena,Saliu Sis(27/8 gola/3 asistencije), koji igra na poziciji levog beka i koji ima odlične realizatorske sposobnosti koje je pokazao prošle sezone bez obzira na poziciju. Vezni red pojačan je dolaskom, Lasane Kulibalija (30/0/2) iz Bastije, a stigao je i talentovani centralni vezni igrač Valensijana, Angelo Fulgini (35/6/2) od koga se očekuje da bude dostojna zamena za N’Doye-a. Krilne pozicije pojačane su dolaskom Loik Puyo-a (24/4/2) iz Nansija, odnosno Vilfreda Kange (24/5 u dresu Kretelja) iz redova mladog tima PSŽ-a. U napadu su došla dva nova igrača: Enzo Krivelli stiže iz Bordoa, ali je prošle sezone odlično igra za tim Bastije (24 meča/10 golova /1 asistencija), došao je i napadač Lila, Baptis Giljerme koje je prošlu sezonu odigrao u Strazburu na pozajmici (31 meč/9 golova/5 asistencija).

PRIPREMNI PERIOD: Odigrali su pet mečeva, a interesantan podatak predstavlja da je samo jednom viđeno više od 2 gola i to u prvom meču 2:2 protiv Šolea. Usledio je poraz od Orleana 0:2, a zatim tri vezane pobede po 1:0 (Tur, Rio Ave i Kaen).

OČEKIVANJA: Odlaskom tri jako bitna igrača za ofanzivu tima, N’Doye-a koji je godinama ,,zaštitno lice’’ kluba, kao i napadača Pepe-a i Diedhoua možemo očekivate u prvim kolima mečeva bez puno golova od ovog tima, dok se novi ofanzivni igrači ne priviknu na saigrače i zahteve novog trenera. Veliki znak pitanja predstavlja i to da li će Toko Ekembi važan napadač ostatiti u klubu ili ne, jer se interesuju mnogo veći klubovi. Realan plasman ove sezone je od 14 do 16 mesta.

OČEKIVANA POSTAVA: Michel, Sis, Thomas, Traore, Manceau, Mangani, Santamaria, Kulibali, Toko Ekambi, Kriveli, GIljerme


TULUZ

Još jedan tim kojem je cilj svake sezone ,,zlatna sredina’’ , tim koji godinama funkcioniše jako dobro, i igra čvrste mečeve gde nijednom rivalu ne dozvoljava da ih lako dobije, što govori i podatak da su odigrail čak 14 nerešenih mečeva prošle sezone (uz Sent Etijen, Reni i Bordo najviče u celoj ligi). Zauzeli su 13.mesto sa skorom 10-14-14 i gol razlikom 37:41. Na domaćem terenu imali su skor 8-6-5, dok su na gostovanjima imali skor 2-8-9 uz svega 9 postignutih golova što je najmanje u celoj ligi. Ali su sa svega 41 primljenim golom imali 4.najbolju odbranu u ligi.

Najbolji pojedinci: Pored defanzivne linije koju su činili mladi golman Lafont, Diop, Julien, Sylla, Moubandje, Yago ostala je nepromenjena i činiće opet neprelazan bedem za mnoge rivale. Od ostalih igrača treba spomenuti najboljeg strelca i drugog asistenta tima Braithwaita (34/11/3), drugog strelca tima Toivonena (35/7/2), kao i najboljeg asistenta, a to je Argentinac Trejo (29/2/5).

ODLASCI IGRAČA: Najveći hendikep za tim Tuluza biće odlazak najboljeg strelca i drugog asistenta tima Danca, Braithwaita (34/ 11 golova/ 3 asistencije) koji je pojačao Midlzbro, a Tuluz taradio 11,3 miliona evra. Otišao je i veznjak Doumbia (10/0/0) u Dinamo. Dok je najbolji asistent tima Trejo (29/2/5) potpisao za španski Rajo Valjakano. Veznjak Jesu Pi (16/0/1) otišao je u Brest.

POJAČANJA:  Napadač Jean (16/1/2) iz Monaka, odakle je bio na pozajmici prošle sezone u Tuluzu, potpisao je trajni ugovor sa klubom. Jedan od najtalentovanijih napadača Francuske u 1993.godištu Yaya Sanogo, stigao je iz Arsenala gde nije uspeo da se nametne, pa će pokušati da se dokaže u novom klubu. Defanzivni vezni Janik Cahuzak (29/1/0) stiže iz redova Bastije, dok će odbrana biti pojačana sa igračem Avra, Stivenom Fortesom (25/1).

PRIPREMNI PERIOD: Ekipa Tuluza odigrala je pet pripremnih utakmica, a u svim utakmicama se pokazalo koji i kakvim stilom će Tuluz igrati ove sezone. Tvrde utakmice, sa malo golova i šansi biće zaštitni znak ovog tima i u novoj sezoni. Odigrali su mečeve protiv Rodeza (poraz 0:1), tri nerešena meča 1:1 sa Nimom i 0:0 sa Alavesom i 1:1 sa Monpeljeom dok su slavili protiv Osasune 1:0.

OČEKIVANJA: Predsednik kluba rekao je da je izuzetno nezadovoljan plasmanom na 13.mesto jer smatra da Tuluz ne sme nikada da ide ispod 10.mesta, ali odlasci najboljih ofanzivaca u timu ne nagoveštava ništa preterano bolju i efikasniju igru ni ove sezone. Sreća za tim je ta što je cela odbrana tima ostala na okupu, iako za štopera Diopa interesovanje pokazuju i slavni Real Madrid i još neki velikani svetskog fudbala. Očekujemo još jednu sezonu gde ćemo na mečevima Tuluza gledati neatraktivan fudbal sa malo šansi i golova, uz puno remija, plasman na kraju sezone od 12 do 16 mesta.

OČEKIVANA POSTAVA: Lafont, Moubandje, Julien, Diop, Amian, Durmaz, Blin, Cahuzak, Jean, Toivonen, Delort (Sanogo)


Ovo je bio drugi deo predstavljanja francuskih timova, u trećem delu predstavićemo vam još 7 ekipa, od kojih su neke i novajlije u Ligi 1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje