subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Frensis Tiafo – Aleksander Zverev – Najava finala u Beču

U velikom finalu ATP turnira u Beču snage će odmeriti Amerikanac Frensis Tiafo i Nemac Aleksander Zverev. Kladionice maksimalno favorizuju Zvereva sa kvotom 1,18, dok je margina postavljena na 21,5 gemova.

Mora se reći da je plasman Frensisa Tiafoa u finale veliko iznenađenje. Igrom slučaja smo pratili njegove mečeve još u kvalifikacijama, i nije izgledalo dobro. Imao je mladi Amerikanac problema sa povredom, ali je nekako kroz adrenalin uspeo sve to da predbrodi. Njegov put ka finalu je zaista fascinantan, jer je pobedio igrače poput Cicipasa, Sinera, igrače koji igraju odličan tenis ove godine. Tiafoova interakcija sa publikom je bila sjajna, i čini se da mu Beč prija.

Zverev sa druge strane rutinski rešava svoje mečeve. Moramo ga pohvaliti i istaći da je ušao u jednu rutinu. Od osvajanja zlata na OI tačno se vidi samopouzdanje kojim odiše. Da, i dalje ima oscilacija, ali daleko manje i to se odražava na rezultat. Sve je manje dramatičnih mečeva u kojima Zverev bespotrebno troši ernergiju i zato je često u završnicama.

Ako gledamo Tiafoove igre onda bi mogli reći da će finale biti vrlo dobro, ali pitamo se da li je to realno? Uglavnom, kada igrač „izgine“ da stigne do finala, pobedi neke dobre igrače, neke mečeve koje je realno trebao da izgubi, po nekom nepisanom pravilu u velikom finalu sve to padne u vodu. Prosto, finale sa sobom donosi određenu dozu pritiska i svaka sitnica je bitna pa i fizička sprema. Ako se neko istrošio onda je to Tiafo, što na fizičkom što na emotivnom planu.

Nismo sigurni da može da parira Zverevu u uvom trenutku, jer da bi to radio mora da bude na 100% svojih mogućnosti. Nas je iskustvo naučilo da kada najviše očekujete od nekog od baš tada posrne. Klasičan primer vam je mladi Karlos Alkaraz koji je odigrao brutalan meč protiv Beretinija, i onda kada su svi očekivali da će naneti štete Zverevu u polufinalu desilo se suprotno. Nemojte se iznenaditi ako se sličan scenario ponovi danas u finalu.

Zverev ove sezone ima 4-0 u finalima u kojima je izgubio samo jedan set.

Predlog za klađenje: Manje od 22,5 gemova 1,65

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje