subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Fudbaleri Luč-Energije bojkotuju zimske pripreme

Fudbaleri ruskog drugoligaša Luč-Energije iz Vladivostoka odlučili su da bojkotuju naredni period zimskih priprema u Turskoj. Veliki broj tih igrača se već oglasio u medijima, a razlog za ovakvu odluku proizilazi iz zaduženosti kluba prema njima.

Naime, skoro svi prvotimci vladivostočkih “Tigrova“ poslednju zaradu dobili su još u septembru prošle godine, a neki od njih još uvek nisu primili ni premije za sezonu 2015-16, kao i za prvi deo tekuće sezone. Pored toga, zbog finansijskih problema klub nije nabavio ni sva medicinska sredstva neophodna za nastavak lečenja povređenih fudbalera.

Podsećamo na još nekoliko detalja. Tokom većeg perioda jesenjeg dela sezone igrači su bili prinuđeni da o svom trošku obezbede prevoz u gradove iz ostalih delova Rusije. Tako su na primer igrači morali sami sebi da obezbede put u Voronjež (udaljen 9 100 km), Tosno (udaljen 9 600 km) i Naljčik (udaljen 9 700 km). Iako su udaljenosti zaista ogromne, a put veoma dug, igrači su uspeli da slave na sva tri gostovanja. Možda nije ni čudo, jer su igrači imali ogromnu motivaciju, s’ obzirom da su morali da plaćaju iz svog džepa. Uprkos tome, sveopšta atmosfera unutar kluba nije ni malo dobra.

Luč-Energija se trenutno nalazi na 9. poziciji sa 32 boda iz 24 utakmice, a zabeležili su 9 pobeda, 5 remija i 10 poraza.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje