petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Futsal: SVETSKA PREMIJERA: Iran nam se provukao!

Reprezentacija Srbije poražena je u prvom kolu Grupe F na Svetskom prvenstvu u Litvaniji od Irana (2:3), trećeplasiranog na prethodnoj planetarnoj smotri u Kolumbiji 2016.

Hrabri Orlovi znalački su se isprsili pred svetskom velesilom, ali u ključnim momentima, poput perioda od 11. do 13. minuta kad je rival zbog opravdanog isključenja Ahmadija ostao sa igračem manje, nisu imali ni sreće.

Presudila su, ispostavilo se, početna dva gola primljena u kratkom razmaku, drugi – posle prekida.

Srbija se dva puta vraćala u igru golovima Miloša Stojkovića i Dragana Tomića, u finišu je pokušala i sa petoricom u polju (Mladen Kocić kao džoker) da stigne bar do boda, međutim, Iranci su se odbranili na krilima sjajnog golmana Samimija i napravili značajan korak ka plasmanu u osminu finala.


Na nesreću, zabolelo je i isključenje Slobodana Rajčevića u poslednjem minutu, nedostajaće mnogo u narednom duelu protiv svetskog prvaka Argentine.

Izabranici Dejana Majesa predstavili su se u lepom svetlu, na žalost – igru nije ispratio i rezultat.

Iran nam se, ej, provukao!


Srbija – Iran 2:3 (1:2)

Viljnus arena – Sudije: Karlos Gonzales (Gvatemala), Gean Tales (Brazil) i Danijel Matković (Švajcarska). Rezervni sudija: Valerija Palma (Čile). Merilac vremena: Borislav Kolev (Bugarska). Strelci: 0:1 Ahmadi u 4, 0:2 Fakim u 4, 1:2 Stojković u 18, 1:3 Esmaeilpur u 37, 2:3 Tomić u 38. minutu. Žuti kartoni: Kocić (Srbija), Ahmadi, Sangsefidi (Iran). Crveni kartoni: Rajčević (Srbija) u 40. i Ahmadi (Iran) u 11. minutu.

SRBIJA: AKSENTIJEVIĆ (g), TOMIĆ, LAZAREVIĆ, RAKIĆ, RAJČEVIĆ, Aleksić, Kocić, Popović, Ramić, Pršić (kap), Petrov, Stojković, Radovanović, Josimović (g). Selektor: Dejan Majes.

IRAN: SAMIMI (g), AHMADI, HASAN ZADE (kap), OLADGHOBAD, DŽAVID, Esmaeilpur, Rafieipur, Sangsefidi, Ahmad Abasi, Fakim, Šajari, Tavakoli, Nematian, Mohamadi (g). Selektor: Sejed Nazemalšarijeh.


Izvor: Futsal Srbija

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje