četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Garsija osvojila završni turnir

Francuska teniserka Karolin Garsija pobednica je završnog turnira u Fort Vortu. Francuskinja je sjajnu sezonu krunusala velikom titulom nakon što je u finalu savladala Beloruskinju Arinu Sabalenku. Posle borbe koja je trajala sat i 42 minuta, Garsija je slavila sa 2:0, po setovima 7:6 (7:4) 6:4.

Bio je to jedan veoma kvalitetan meč, možda i najkvalitetniji na celom turniru. Zaista su nijanse odlučivale, a te nijanse su otišle na stranu Garsije. U prvom setu servis je bio u prvom planu, što nije tipično za WTA tur. Obe su servirale sjajno, što potvrđuje i statistika koja kaže da nije bilo brejk lopte. U skladu sa tim, prvi set je rešen u taj brejku koji Garsija dobija rezultatom 7:4.

Gubitak seta je malo uticao na igru Sabelenke u nastavku. Beloruskinja je samo malo spustila nivo tenisa, ali to je bilo dovoljno za Garsiju da dođe do brejka u prvom gemu drugog seta. Od tog trenutka fokus Garsije je bio isključivo na njen servis, koji je ona uspela da sačuva bez problema i tako na veoma dominantan način dođe do velike titule.

Titula u Fort Vortu je 11. titula u karijeri za Garsiju.

Kada je dubl konkurencija u pitanju titulu su osvojile Ruskinja Veronika Kudermetova i Belgijanka Eliz Mertens. Njih dve su u finalu pobedile Čehinje Barboru Krejčikovu i Katerinu Siniakovu sa 6:2 4:6 11:9.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje