subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Gof i Sabalenka za titulu na US Openu

Poznate su učesnice finala ovogidšnjeg US Opena. Za titulu u subotu će igrati domaća teniserka Kori Gof i Beloruskinja Arina Sabalenka.

Prva do plasmana u finale stiže Kori Gof koja dobija Cehinju Karolinu Muhovu. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 7:5.

Kori Gof nastavlja da niže pobede. Nakon osvajanja Sinsinatija igraće u finalu US Opena i tamo je zasluženo. Uz određene oscilacije ipak je pronašla način da stigne do pobede. U ključnim trenucima je bila hrabrija i to joj se naprosto isplatilo.

Da veliko finale ne bude sveameričko potrudila se sada već prva teniserka sveta Arina Sabalenka. Beloruskinja je u drugom polufinalu savladala Medison Kiz posle velikog preokreta. Po setovima je bilo 0:6 7:6 (7:1) 7:6 (10:5).

Nestvaran preokret Sabalenke koja će ovaj meč pamtiti do kraja života. U prvom setu je bila totalno nadigrana, što i rezultat pokazuje. Kiz je imala fantastičan ritam i brejk prednosti u drugom setu. Sve je bilo idealno do rezultata 5:4 kada je servirala za pobedu. Tada je odigrala najgori gem u kojem nije osvojila poen. Otišlo se u taj brejk koji Sabalenka očekivano osvaja, jer je se momentum totalno okrenuo na njenu stranu.

Uspela je Kiz da se oporavi u nastavku meča. Ponovo je prva stigla do brejka no ne koristi stečenu prednost. Uporna Sabalenka i ovaj set odvodi u taj brejk koji dobija rezultatom 10:5.

Gof i Sabalenka su do sada pet puta odmeravale snage i Gof vodi sa 3:2. Ovo će biti prvi put da se sastaju na grend slemu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje