utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Medvedev se osvetio Alkarasu i plasirao u finale US Opena

Ruski teniser Danil Medvedeve drugi je finalista ovogodišnjeg US Opena. Rus je u polufinalu savladao Španca Karlosa Alkarasa sa 3:1, po setovima 7:6 (7:3) 6:1 3:6 6:3.

Bio je to svojevrstan revanš Medvedeva Alkarasu za onaj težak poraz iz Vimbldona. U prvom setu je viđena velika borba. Serveri su radili sjajan posao pa brejka nije bilo. Kulminacija svega jeste taj brejk koji Medvedev dobija sa 7:3.

Očekivano, nakon onakvog prvog seta neko je morao da padne, a to je bio Alkaras. Španac je naprasno popustio, što je Medvedev maksimalno iskoristio i drugi set osvojio sa 6:1.
Pri rezultatu 2:0 Alkaras je nešto morao da promeni i to se dogodilo. Znatno je podigao nivo igre, postao je agresivniji i to je donelo rezultat. U petom gemu trećeg seta je napravio brejk koji mu je doneo set.

Momentum možda jeste bio na strani Alkarasa nakon osvajanja seta, no Medvedev se brzo vratio. Počeo je sjajno da riternia, jer je u tri od četiri servis gema protivnika imao brejk lopte. U jednom je napravio brejk i plasirao se u veliko finale.

U velikom finalu Medvedev će igrati protiv Novaka Đokovića koji je nešto ranije savladao domaćeg Bena Šeltona. Biće to njihoh 15. duel ,a Đoković vodi sa 8:6.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje