petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Grigor Dimitrov – Nikolas Jari – Najava finala u Ženevi

Danas je na programu finale ATP turnira u Ženevi. Snage će odmeriti Bugarin Grigor Dimitrov i Čileanac Nikolas Jari.

Kladionice su postavile egal kvote, s tim što je sve veći i veći favorit Jari kako se meč bliži. Margina za gemove postavljena na 22,5.

Plasman Dimitrova u finale jeste veliko iznenađenje. Sumnjamo da je on imao bilo kakve ambicije ovde. Kada kažemo da je iznenađenje, to stvarno takoa mislimo, jer je eto Bugarin svoje poslednje finale igrao sada već davne 2018. godine.
Što se Jarija tiče očekivano dobar turnir. Kada se igra na šljaci sa nešto bržim uslovima, onda on ume da bude opasan. Slični uslovi su bili u Santijagu, gde je osvojio titulu.
U ovom članku ćemo se baviti malo statistiko, tj mečevima ova dva igrača u finalnim mečevima.


Dimitrov u svojoj karijeri ima 15 odigranih finala na ATP nivou i skor mu je skromnih 8-7. Kao što smo već rekli, svoje poslednje finale je odigrao 2018. godine u Roterdamu kada ga je počistio Federer sa 6:2 6:2. Slabo je to za igrača njegovog potencijala, ali šta je tu je. Ono što bode oči jesu overi, jer je over opcija došla na 10/15 mečeva.

Što se Jarija tiče dosta skromnija. Čileanac je u dosadašnjem delu karijere odigrao četiri finala i ima skor 2:2. Zanimljivo je da su sva četiri meča išla u over. Tri od četiri su rešena u tri seta, a ovaj što se igrao u dva seta bila su dva taj brejka.


Finale je finale i sa sobom donosi određenu dozu pritiska. Verujemo da će i jedan i drugi dati 120% svojih mogućnosti. Igrački, Dimitrov je za klasu bolji, ali bio je juče i Zverev pa je izgubio 2:0. Jari je kao što smo rekli mašina za over zbog servisa i lošeg riterna, pa možda ne bi bilo loše da se ponovo proba over. To ostavljamo vama.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje