petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Hačanov pao kroz četiri seta, čeka se Alkaras za spektakl

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa. Đoković je u četvrtfinalu savladao Rusa Karena Hačanova. Rezultat je bio 3:1, po setovima 4:6 7:6 (7:0) 6:2 6:4.

(2) Roland-Garros on Twitter: „Back to the semis 💪🇷🇸 #RolandGarros @DjokerNole https://t.co/yq33bVSaGR“ / Twitter

Meč se može podeliti u dve etape. U prvoj etapi dosta bolji igrač bio je Hačanov. Rus je igrao gotovo perfektan tenis i Đoković nije mogao ništa da uradi. Servis je funkcionisao nikad bolje i iz toga je Hačanov crpeo samopouzdanje. Prvi set je rešen brejkom u petom gemu.
U drugom setu ponovo velika borba. Đoković znatno diže nivo svoje igre, ali Hačanov prati bez problema. Brejka nije bilo, pa se otišlo u taj brejk koji Đoković dobija sa maksimalnih 7:0.

U pravo je taj brejk drugog seta bio i prekretnica za ceo meč. Na startu trećer Hačanov je pretrpeo brejk i bio je to početak kraja. Đoković je zagospodario tereneom i do kraja četvrtog seta napravio još jedan brejk za sigurnih 6:2.

Nastavio je Đoković da dominira i u četvrtom setu. Napravio je rano brejk, ali ovog puta Hačanov se vratio. Povratio je momentum u osmom gemu kada je izjednačio na 4:4. Na njegovu žalost taj brejk nije uspeo da potvrdi. Đoković je uzvratio ribrejkom i potom priveo meč kraju.

Biće ovo 15. polufinale na Rolan Garosu za Novaka Đokovića, a tamo ga čeka bolji iz duela Cicipas/Alkaras.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje