nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bez pozdrava i pobeda Sabalenke za plasman u polufinale Rolan Garosa

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u polufinale Rolan Garosa. Sabalenka je u okviru četvrtfinala savladala Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 2:0, po setovima 6:4 6:4.

(2) Roland-Garros on Twitter: „Job done ✅ @SabalenkaA secures her place in the final 4 for the first time at #RolandGarros, victorious over Svitolina 6-4, 6-4. The world No.2 has now made the SF at all four Slams. https://t.co/sbF4kkyQZh“ / Twitter

Meč pun inteziteta sa puno naboja. Opšte je poznato da Sabalenka kao i ostali teniseri i teniserke iz Belorusije i Rusije trpe veliki pritisak zbog deševanja u Ukrajni. Ta situacija je dala dodatnu draž na ovom meču.

U prvom setu maksimalan egal do devetog gema kada Svitolina prva popušta. Sabalenka to koristi da napravi brejk i povede sa 1:0.

Start drugog seta pripao je Svitolini. Neočekivano se Ukrajinka izdigla iz prvog seta i brejkom otvorila set. Ipak, na njenu žalost tu prednost nije znala da potvrdi. Usledio je momentalni ribrejk, a nakon toga još jedan brejk koji je prevagnuo na Sabalenkinu stranu.

Na kraju meča, publika je željno iščekivala pozdrav dve sjajne teniserke, no od toga nije bilo ništa, jer Svitolina nije htela da pruži ruku pobednici.

Sabalenka će za plasman u novo finale igrati protiv Čekinje Karoline Muhove.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje