nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hačanov u finalu Dohe

Ruski teniser Karen Hačanov prvi je finalista turnira u Dohi. Rus je u okviru polufinala savladao Australijanca Alekseja Popirina. Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:6 (14:12) 6:2.

Teška, ali na kraju zaslužena pobeda za Hačanova koji je vraški morao da sae potrudi da dođe do iste. Ključ je svakako bio prvi set koji je bio veoma kvalitetan. Bolji start ima Popirin koji brejkom otvara meč i vodi sa 3:1. Bio je to period u kojem je Popirin dominirao i Hačanov se malo tražio sa ritmom. Kako je vreme odmicalo Rus je pronašao svoje udarce i do izjednačenja dolazi u osmom gemu. Potom su usledili serverski setovi i u skladu sa tim otišlo se u taj brejk koji je bio posebna drama za sebe. Viđeno je čak 26 poena i u toj igri nerava bolji je bio Hačanov.

Očekivano, nakon takvog seta igrač koji izgubi takav set klone mentalno u nastavku i to je upravo bio slučaj ovde. Popirin nije bio isti igrač, a pojavili su se i fizički problemi. Sve to Hačanov znalački koristi i sa dva brejka zatvara meč bez problema.

Hačanov će u subotu u velikom finalu igrati protiv boljeg iz duela Mensnik/Monfis.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje