nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Polini i Kalinskaja za titulu u Dubaiju

Poznate su učesnike finala WTA turnira u Dubaiju. U velikom finalu snage će odmeriti Italijanska Jasmin Paolini i Ruskinja Ana Kalinskaja.

Prva do finala stiže Paolini koja pobeđuje Rumunku Soranu Kiristeu sa 2:0, po setovima 6:2 7:6 (8:6). Bio je to meč sa mnogo uspona i padova na obe strane. Igralo se na mahove i u takvim okolnostima bolje se snašla Paolini koja je bila sigurnija u kritičnim trenucima.

U drugom polufinalu Kalinskaja je napravila veliko iznenađenje, jer je savladala prvu teniserku sveta Igu Švjontek. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 6:4.

Ovo je bez ikakve sumnje jedna od boljih nedelja u karijeri Ruskinje, jer se plasirala u finale počevši od kvalifikacija. Danas je bila bolja igračica tokom većeg dela meča. Fenomenalno je igrala na brejk lopte što svoje što na protivničke. Svoje je branila neverovatno dobro i time je stvarala pritisak kod Poljakinje sa kojim ona nije uspela da se nosi.

Na kraju velika pobeda za Kalinskaju koja će tako u subotu igrati za svoj prvi trofej na WTA turu. Paolini i Kalinskaja su do sada dva puta odmerile snage i podelile su po pobedu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje