subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hamilton najbrži u Španiji

Vozač Merdecesa Luis Hamilton trijumfovao je u trci za Veliku nagradu Španije na stazi Katalunja. Hamiltonu je ovo treća pobeda ove sezone, a 76. u karijeri. Iza sebe je ostavio timskog kolegu Valterija Botasa i vozača Red Bula Maksa Ferštapena.

U prvih 10 su se našli još Sebastijan Fetel, Šarl Lekler, Pjer Gasli, Kevin Magnusen, Karlos Sajnc, Danil Kvjat i Roman Grožan.

Trka na popularnoj Katalunji nije donela prevelika uzbuđenja. Za to je kriv dvojac iz Mercedesa, koji je još jednom prikazao surovu dominaciju. Hamilton je odmah na startu trke pretekao Botasa koji je imao pol poziciju. Od tog trenutka pobeda Hamiltona se nije dovodila u pitanje, jer je bio ubedljivo najbrži. Sličnu trku je imao i Botas koji je tokom većeg dela trke bio usamljen na drugom mestu.

Fereri je po ko zna koji put sam sebi zakomplikovao situaciju na stazi. Kasnio je sa porukama da Fetel propusti Leklera koji je u jednom trenutku bio brži od Fetela. Nešto slično se dogodilo malo kasnije tokom trke samo u drugim ulogama,a rezultat svega jeste četvrto i peto mesto iza Ferštapena.

Pored Hamiltona kao pobednika trke, dobru trku je imao i Pjer Gasli koji je uspeo da zauzme visoko šesto mesto.

Hamilton je pored pobede odvezao i najbrži krug trke što znači da je danas osvojio maksimalnih 26 bodova, te je ponovo prvi u generalnom plasmanu. Hamilton ima 112 bodova, a drugi je Botas sa 105.

Šampionat Formule 1 se nastavlja Velikom nagradom Monaka koja je na rasporedu 26. maja.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje