ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Hamilton slavio u Turskoj i osvojio sedmu titulu u karijeri!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobednik je trke za Veliku nagradu Turske. Britanac je na stazi „Istanbul Park“ upisao 10. pobedu ove sezone, a 94. u karijeri, i što je najbitnije obezbedio sedmnu titulu u karijeri. I po tome se Hamilton izjednačio sa legendarnim Mihaelom Šumaherom.

Hamiltonu su se na postolju pridružili Serhio Peres iz Rejsing Pointa i Sebastijan Fetel iz Ferarija.

Trka u Turskoj je donela mnogo uzbuđenja. Zbog promenljivih vremenskih uslova bilo je dosta i grešaka koje su donele uzbudljivu trku. Hamilton nije imao dobar start trke, ali nakon promene pneumatika Hamilton je uhvatio ritam i u svom stilu odvezao gotovo savršeno do samog kraja.

Iako je Peresov timski kolega Lens Strol imao pol poziciju on nije uspeo da je zadrži. Bilo je mnogo grešaka, a ključna je bila ona sredinom trke kada se Strol okenuo i izgubio svaku šansu da se bori barem za podijum. U borbu za podijum se umešao i Mask Ferštapen, ali i mladi Holanđanin se nije najbolje snašao u ovim promenljivim uslovima.

Pored Hamiltonove pobede svakako treba istaći i sjajnu vožnju Ferarija. Posle dugo vremena legendarni italijanski tim je imao sjajnu trku. Iako je Lekler tokom većeg dela trke držao treće mesto u samom finišu trke je napravio veliku grešku koja je omogućila upravo Fetelu da ga pretkne i na kraju završi na podijumu, što mu je ubedljivo najboji rezultat ove sezone.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Abu Dabija 29. novembra.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje