ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Heris izbacio Nadala u Vašingtonu

Južnoafrički teniser Lojd Haris napravio je veliko iznenađenje na turniru u Vašingtonu. Mladi Južnoafrikanac je u okviru osmine finala izbacio prvog nosioca Španca Rafaela Nadala rezultatom 2:1, po setovima 6:4 1:6 6:4.

U prvom setu sve je bilo u egalu do sedmog gema kada Nadalu popušta koncetracija. Španac se po prvi put suočio sa brejk loptama, a Heris je to znao da iskoristi i brejkom prelomi set na svoju stranu.

Drugi set donosi odgovor Nadala. Španac je maksimalno podigao nivo igre, a rezultat svega jesu samo sedam izgubljenih poena i ubedljivih 6:1.

Nakon osvajanja drugog seta svestan je bio Nadal da mora da izvrši pritisak, i tako je i bilo. U uvodnom delu trećeg seta, Nadal je u dva navrata imao brejk lopte, ali se Heris nije dao. Mladi Južnoafrikanac je pronalazio sjajne udarce u tim momentima i odbijao napade Nadala. Na kraju, Nadal je za propuštene šanse bio kažnjen. U desetom gemu kada je servirao za ostanak u meču Nadalu je pala koncetracia, što je Heris iskoristio i brejkom priveo meč kraju.

Herisov naredni protivnik biće Japanac Kei Nišikori.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje