sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Hibernians (Malta) – Infonet Talin (Estonija)- LIGA ŠAMPIONA kvalifikacije

Kvalifkacija za Ligu šampiona-1.kolo

Hibernians (Malta) – Infonet Talin (Estonija)

      Stadion: Hibernianas stadion (8000 mesta) početak 20 časova

Hibernianas prvak Malte, osvojio je tamošnje prvenstvo dosta ubedljivo sa sedam bodova više od ekipe Balzana koja je bila na drugom mestu.

Što se tiče ekipe glavne poluge ovog tima su Brazilci, iako je nabolji strelac domaći igrač Degabriele koji je na 33 meča postigao 16 golova. Tu je i brazilac Žorginjo koji je postigao 11 golova na 24 utakmice i koji će 20.jula napustiti redove ovog tima i otići u ekipu Al Khaalej. Tu su još vezanjak Džekson Lima (32/6) i štoper Rodolfo Soareš (32/3). Igrač kojeg još treba istaći u ovom timu jeste još jedan domaći igrač Kristensen (31/6) koji nastupa u veznom redu ovog kluba.

Što se tiče pojačanja, za revanš meč će na raspolaganju biti dvojac Austrijanaca koji stiže iz kluba FAC, to su ofanzivni vezni Sahanek i štoper Kreuziegler. Takođe iz engleskog Herogate-a stiže vezni fudbaler, Joe Colbek.

PRETHODNA UČEŠĆA u KVALIFIKACIJAMA ZA LIGU ŠAMPIONA:

  • učešće 2015-te godine završili su porazom od Makabi Tel Aviva već u prvom kolu iako su u prvom meču SLAVILI na svom terenu 2:1,a treba napomenuti da su strelci bili Džekson Lima i Žorginjo koji su i dalje u klubu,dok je u revanšu su poraženi sa 5:1.
  • U sezoni 2008/2009 bolji je bio Mogren iz Crne Gore i to u oba meča 0:2 i 4:0.

PROŠLE SEZONE: Ispali su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od Spartaka iz Trnave, oba meča izgubili su po 3:0.


Ekipa Infonet iz Talina po prvi put u svojoj istoriji je osvojila prvenstvo Estonije , sa skorom 24-8-4 i gol razlikom 74:33. Na gostovanjima su imali skor 10-4-4. U međuvremenu je počelo i novo prvenstvo Estonije gde posle 17 kola, ekipa Infoneta zauzima 4.mesto sa skorom 8-3-6 (46:20), na gostovanjima 3-1-4 (13:11).

Što se tiče šampionske ekipa, tim je napustilo nekoliko standardnih igrača, ali je dovedeno i nekoliko novih igrača. Odbrana tima je nepromenjena,a tu glavnu reč vodi štoper iz Gane, Apiah koji je prošle sezone bio treći strelac tima sa 8 golova, tu su još i Kuliniš, kao i Krugolov koji ima 108 nastupa za nacionalni tim Estonije. Vezni red doživeo je najviše izmena jer su tim napustili Haminu Dramana( nekada fudbaler C.Zvezde) kao i dvojica važnih veznjaka Mašičev (30/7) i Mošnikov (28/6). A glavna uzdanica je zadnji vezni Dimitrijev koji ima 104 nastupa za reprezentaciju Estornije. Najbolji strelac prošle sezone bio je Voskoboinikov sa 12 golova, ali ove sezone nije na tom nivou pa je do sada postigao svega 1 gol. Pojačanja Nesterov u veznom redu uspešno je zamenio veznjake koji su napustili klub i za sada ima 4 gola i 8 asistencije na 14 odigranih mečeva, dok je odličan učinak i Prosa u napadu koji je na 17 mečeva, postigao 17 golova. 

PROŠLE sezone -kvalifikacije za LE: Ispali su u prvom kolu od škotskog Hartsa, poraženi su u oba meča, na domaćem terenu 2:4, a u Škotskoj 2:1.

Igrači ekipe Hiberniansa imaju mnogo veće iskustvo igranja u Evropi, a pre dve sezone uspeli su da savladaju na svom terenu i favorizovani Makabi iz Tel Aviva, a uz to treba spomenuti i klimatske uslove koji će biti na strani domaćina, na Malti će biti 33-34 stepena, za razliku od Talina gde je sada od 13 do 15 stepeni. Prednost gostiju je to što im je prvenstvo u toku i što je tim u takmičarskom ritmu.

PREDLOG za klađanje:

  • 1X&2+ (Hibernians će pobediti ili će biti nerešeno uz dva i više gola na meču) kvota 1,65

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje