utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Vikingur Gota (F.Ostrva) – Trepča 89 – LIGA ŠAMPIONA kvalifikacije

Kvalifkacija za Ligu šampiona-1.kolo

Vikingur Gota (Farska Ostrva) – Trepča 89 (Autonomna pokrajna Kosovo)

      Stadion: Sarpugerdi (3000 mesta) početak 20 časova

Vikingur Gota osvojila je prvenstvo Farskih Ostrava po prvi put, a i u ovo koje je počelo pre 14 kola, takođe zauzima prvo mesto. Prošlogodišnji šampionat koji se i gleda za evro kupove završili su sa skorom 19-4-4, a na domaćem terenu imalu su skor 12-0-2. Sada imaju skor 8-5-1 (33:16).

Što se tiče tima, šampionsku ekipu napustio je samo prvi golman, Mađar, Tamaš (26/0), dok je tim pojačan nigerijskim napadačem Lawalom iz IF-a (24/13) koji je već počeo da se isplaćuje jer je najefikasniji igrač tima sa 9 postignutih golova. Prošle sezone bolji od drugih bili su veznjaci Vatnhamar (14 golova), F.Đorđević (10 golova), Oslen (9 golova) i Samuelsen (8 golova).

PRETHODNA učešća u evrokupovima: u sezoni 2013/14 u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evope izbacili su finski Inter Turku, 1:1 na domaćem terenu i pobeda u gostima 0:1, da bi ispali od rumunskog Petrolula.  U sezoni 2014/15 stigli su do 3. kola kvalifikacija:

  1. kolo : izbacili letonsku Daugavu, pobeda na domaćem terenu 2:1, u gostima 1:1
  2. kolo : izbacili norveški Tromso, nerešeno na domaćem terenu 0:0, pobeda u gostima 2:1
  3. kolo : ispali od hrvatske Rijeke, porazi 1:5 i 0:4.

Prošle sezone u kvalifikacijama za Ligu Evrope ispali su od letonskog Ventspilsa, dva poraza 2:0.


Trepča 89, prvi je klub koji će nastupati u evro kupovima, a da prostor koji predstavlja nije zvanično priznat od Ujedinjenih nacija, kršeći sopstveni statut, UEFA je primila savez autonomne pokrajne Kosovo kao punopravnog člana, tako da će klubovi imati priliku da nastupaju u kvalifikacijama. Trepča je osvojila prvenstvo prekinuvši dominaciju Prištine i još nekih klubova koji su osvajali ovu ligu.

Tim je sastavljen uglavnom od domaćih igrača, uz igrača iz Nigerija, John-a i iz Gambije , Samobou. Od domaćih igrača, najveće iskustvo ima Luštaku koji je nastupao za Fortunu Keln, Trir, Orebro i Minhen 1860. A iz Genta je vraćen Broja, koji je pre godinu dana otišao u ovaj klub, reč je o mladom igraču 1996- godište.

U pripremi za meč protiv Vikingura, odigrali su mečeve protiv rumunske Astre i slavili 4:2, dok su sa slovenačkom Olimpijom remizirali 1:1 (Olimpija promašila preko 10 šansi dok su gosti iz jedini šanse posle centrašuta postigli gol).


Kladionice iz nepoznatog razloga favorizuju gostujuću ekipu koja nema iskustvo igranja u evro kupovima i čiji igrači uglavnom nisu igrali van granica Srbije. Ekipa Vikingura igra na terenu sa veštačkom travom što će predstavljati problem gostima, a ni klimatski uslovi neće biti na njihovoj strani jer je na Farskim Ostrvima trenutno 10 stepeni, a igrači Trepče dolaze iz Kosovske Mitrovice gde je 33-34 stepena. Uz sve to prvenstvo Farskih Ostrva je u punom jeku, pa je domaćin u takmičarskoj formi.

PREDLOG za klađenje: 

  • 1X (nerešeno ili pobeda domaćeg tima) kvota 1,45

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje