petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Holger Rune – Danil Medvedev – Najava finala u Rimu

Konačno dođe do kraja i ovaj masters u Rimu. Nekako se stiče utisak da turnir traje tri nedelje. Za takav osećaj su krivi ovi prekidi usled kiše koja je pravila veliki problem u ove dve nedelje.

Bilo kakva analiza pada u vodu ako bude prekida. Zbog toga ćemo se pozabavaiti nekim statističkim podacima kada su ova dva tenisera u pitanju.

Rune je u dosadašnjem delu karijere odigrao sedam finalnih mečeva. Na skoru je 4:3, s tim što mu je Botik jedno finale predao, a da je vodio. Generalno gledano Rune igra tesne mečeve kada dobija, a kada gubi gubi uglavnom glatko.

Ono što je pokazao u dosadašnjem delu karijere jeste manjak fer pleja. Po pravilu kada gubi, traži pomoć fizioterapeuta uglavnom ni za šta. To je uradio protiv Novaka, to je uradio juče protiv Ruda i to je uradio u Minhenu ove godine ponovo protiv Botika kada je bio na rubu poraza.

Medvedev sa druge strane mnogo iskusniji u finalima. Konkretno, odigrao ih je 33 i na skoru je 20:13. Za igrača njegovog kalibra to i nije neki skor, ali ako se pogledaju poslednje dve godine Medvedev u finalima ima 11 pobeda i 7 poraza. Dva puta ga je dobio Novak, jednom Nadal i jednom Alkaras. Sa ostalima je uglavnom lako izlazio na kraj.

Zanimljivo, kladionice su za favorita stavile Runea iako je imao dva jako tesna i duga meča. Medvedev sa druge strane važi za igrača koji ne voli šljaku, a poprilično je lako došao do finala.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje