Konačno dođe do kraja i ovaj masters u Rimu. Nekako se stiče utisak da turnir traje tri nedelje. Za takav osećaj su krivi ovi prekidi usled kiše koja je pravila veliki problem u ove dve nedelje.

Bilo kakva analiza pada u vodu ako bude prekida. Zbog toga ćemo se pozabavaiti nekim statističkim podacima kada su ova dva tenisera u pitanju.

Rune je u dosadašnjem delu karijere odigrao sedam finalnih mečeva. Na skoru je 4:3, s tim što mu je Botik jedno finale predao, a da je vodio. Generalno gledano Rune igra tesne mečeve kada dobija, a kada gubi gubi uglavnom glatko.

Ono što je pokazao u dosadašnjem delu karijere jeste manjak fer pleja. Po pravilu kada gubi, traži pomoć fizioterapeuta uglavnom ni za šta. To je uradio protiv Novaka, to je uradio juče protiv Ruda i to je uradio u Minhenu ove godine ponovo protiv Botika kada je bio na rubu poraza.

Medvedev sa druge strane mnogo iskusniji u finalima. Konkretno, odigrao ih je 33 i na skoru je 20:13. Za igrača njegovog kalibra to i nije neki skor, ali ako se pogledaju poslednje dve godine Medvedev u finalima ima 11 pobeda i 7 poraza. Dva puta ga je dobio Novak, jednom Nadal i jednom Alkaras. Sa ostalima je uglavnom lako izlazio na kraj.

Zanimljivo, kladionice su za favorita stavile Runea iako je imao dva jako tesna i duga meča. Medvedev sa druge strane važi za igrača koji ne voli šljaku, a poprilično je lako došao do finala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.