subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hrvatski vezista ponovo obukao dres Ufe

Ruska premijerligaška ekipa, Ufa, uspela je da dogovori dolazak slobodnog agenta Ivana Paurevića. 25-godišnji Hrvat se tako, posle nešto više od 6 meseci, vratio u Rusiju i ponovo postao član najvećeg kluba iz ruskog grada Ufe. Sa novim-starim klubom potpisao je ugovor do leta 2020. godine.

Ovaj igrač prvenstveno nastupa kao defanzivni vezista, a po potrebni može da pređe na pozicije štopera i centralnog veziste. Slobodan agent postao je 10. januara nakon raskidanja ugovora sa engleskim drugoligašem Hadersfildom. U prvom delu tekuće sezone ostvario je 2 nastupa, a ukupno je na terenu proveo samo 49 minuta.

Karijeru je započeo 2010. godine u rezervnom timu Borusije iz Dortmunda, a do sada je nastupao još za prvi i drugi tim Fortune iz Dizeldorfa, Ufu i Hadersfild. Za Ufu je od leta 2014. do leta 2016. upisao 61 nastup, uz 5 golova i 3 asistencije. Miljenik navijača Ufe postao je krajem maja prošle godine kada je u pobedi od 3:1 nad moskovskim Spartakom postigao 2 gola i time spasao svoju ekipu od ispadanja iz Premijer Lige. Za U19 i U21 reprezentaciju Hrvatske je od 2009. do 2013. godine ostvario 6 nastupa.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje