subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hurkač nadigrao Medvedeva i sačuvao Đokoviću tron

Poljski teniser Hubert Hurkač plasirao se u polufinale mastersa u Majamiju. Hurkač je savladao drugog tenisera sveta, Danila Medvedeva rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (9:7) 6:3 i tom pobedom sprečio Rusa da povrati prvo mesto ATP liste.

Zaslužena pobeda poljskog tenisera koji je tokom većeg dela meča diktirao tempo meča. U prvom setu prvi je stigao do brejka u drugom gemu i nakon toga u osmom imao još dve brejk lopte koje su ujedno bile i set lopte, ali ih nije iskoristio. Nakon toga Medvedev pronalazi svoj najbolji tenis i brejkom u devetom gemu vraća brejk zaostatka i kasnije odvodi set u taj brejk.

Taj brejk je bio veoma uzbudljiv. Ponovo Hurčak prvi stiže do prednosti od 3:0 i nakon toga 5:2, ali uporni Medvedev vraća na 5:5. Ipak, Hurkač pronalazi mirnoću i najbolje udarce te prvi deo igre osvaja rezultatom 9:7.

U drugom setu sve je bilo u egali do petog gema kada je Hurkač napravio brejk. U međuvremenu kod Medvedeva su se pojavili problemi sa vrtoglavicom i mučninom. Bilo je evidetno da Rus ne može da parira Poljaku, što je ovaj iskoristio i sa još jednim brejkom zatvorio meč.

Hurkač će za plasman u finale igrati protiv bolejg iz duela Alkaraz/Kecmanović.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje