petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

I sjajni Peruanac odlazi u penziju

Nakon što su nedavno dvojica odličnih golgetera – Mario Gomez, a zatim i Milan Baroš objavili da odlaze u penziju, njihovim „stopama“ krenuo je i proslavljeni peruanski napadač – Klaudio Pizaro.

41-godišnji fudbaler se tako nakon 24 godina igranja na seniorskom nivou odlučio da „okači kopačke o klin“, samo jedan dan nakon što je sa Verder Bremenom u baražu izborio opstanak u Bundesligi.

Profesionalnu karijeru je započeo 1996. godine, a nastupao je za timove – Deportivo Vanka, Alianca Lima, Bajern Minhen (u dva navrata), Čelzi, Keln, Verder Bremen (čak u četiri navrata). Osvojio je šest trofeja prvaka Bundeslige, isto toliko Kupova Nemačke, titulu u Ligi Šampiona, kao i pehare u Superkupu Evrope i Svetskom klupskom prvenstvu.

U sezoni 2009/2010 poneo je epitet najboljeg strelca Lige Evrope, a postavio je i nekoliko rekorda – najbolji strelac u istoriji Verder Bremena, šesti najbolji golgeter u istoriji Bundeslige, stranski fudbaler sa najveći brojem nastupa u prvenstvu Nemačke, najstari igrač koji je postigao gol, ali i het-trik u Bundesligi…drugi najefikasniji stranski igrač u nemačkom šampionatu.

Za reprezentaciju Perua nastupao je u periodu od 1996. do 2016. godine, gde je na 85 odigranih utakmica u dresu sa nacionalnim grbom postigao 20 pogodaka.

Kako je sam Pizaro najavio, ima nameru da se oproba u trenerskim „vodama“, a kako je tokom igračke karijere nastupao pod vodstom – Žoze Murija, Pepa Gvardiole, Jupa Hajnkesa nema dileme da je „pokupio par trikova“.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje