nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ide bratovljevim stopama, Francisko Ćerundolo u finalu Buenos Ajresa

Turniri u Argentini čini se da su rezervisani za braću Ćerundolo. U Kordobi je slabio Huan Manuel, a priliku da se titulom u Buenos Ajresu okiti imaće i drugi brat Ćerundolo, a on se zove Francisko. Francisko Ćerundlo je prvi finalista ovogodišnjeg turnira u Buenos Ajresu. Do finala je došao nakon što je savladao Španca Alberta Ramosa Vinjolasa. Zanimljiva činjenica je da je u tom finalu Huan Manuel savladao upravo Ramosa.

Bio je to jako težak i neizvestan meč do poslednjeg poena. Prvi set je posle mnogo drame uspeo da osvoji Ćerundolo kroz taj brejk. U drugom set je usledio odgovor Ramosa koji je brejkom u finišu drugog seta došao do izjednačenja.

Iako je možda momentum bio na njegovoj strani Ramos se potpuno raspao u odlučujućem setu. Ćerundolo je rano napravio brejk i poveo sa 3:1. Ramos uspeva da se vrati, ali Španacu je nedostajalo snage u kritičnim trenucima meča. U samom finišu servis mu je totalno stao, što je Ćerundolo iskoristio i sa dva brejka došao do velike pobede i plasmana u finale.

Za prvu titulu u karijeri Ćerundolo će igrati protiv boljeg iz duela Švarcman/Kecmanović.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje