petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Iga Švjontek – Karolina Muhova – Najava finala Rolan Garosa

Subota je dan koji je rezervisan za veliko finale Rolan Garosa u ženskom delu turnira. U velikom finalu snage će odmeriti Poljakinja Iga Švjontek i Čehinja Karolina Muhova.

Iga Švjontek je kao prva teniserka sveta i aktuelni šampion apsolutni favorit. Njena pobeda se plaća sa kvotom 1,10 dok je margina za gemove postavljena na 18,5.

Kada na polovini sezone imate skor 34-6 i kada ste se naosvajali svih mogućih titula, onda je jasno kao dan zašto su kvote ovakve kakve jesu. Igina dominacija nije slučajna i posle dugo vremena pojavila sae igračica koja ima kontinuitet u svojim igrama. Zaista, Poljakinja igra na visokom nivou tokom cele godine i sve joj ide na ruku. Sa vremena na vreme se pojave oscilacije, ali kod nje one kratko traju i zato je ona u ovom trenutku za koplje iznad 90% WTA tura.

Muhova sa druge strane veliko iznenađenje bez ikakve sumnje. Uspela je da dobije u polufinalu sjajnu Sabalenku koja igra fenomenalan tenis. Pobeda je impresivna, jer je nakon teškog drugog seta i velikog zaostatka u treće, Muhova pronašla način da uđe u glavu protivnici i dođe do velike pobede. U poslednje vreme često joj se dešava da na velikim turnirima proigra, ali kao što smo rekli nema konstante i tu je razlika između nje i igračica poput Ige.

Nema sumnje da je Iga favorit, no ova kvota zaista nije vredna pomena. Zbog toga izbacićemo samo statistiku u finalnim mečevima ove dve teniserke, pa vi na osnovu toga možete odlučiti šta i kako. Ta statistika je veoma bitna, jer pokazuje kako se igrači/igračice nose u velikim finalima koje donose posebnu vrstu pritiska.

– Iga Švjontek ima u karijeri 24 odigrana finala, a skor je 20-4. Od 2020. godine pa na ovamo odigrala je 16 finala i zabeležila skor 13 pobeda i tri poraza. Ono što je krasi jeste brutalna igra, jer kada dobija onda dobija baš ubedljivo. Set količnik u tih 16 mečeva bio je 28-7.

– Karolina Muhova je odigrala 11 mečeva u finalima i ima skor 3-8. Velika većina je igrana na turnirima niže kategorije, a na WTA turu ima skor 1-1.

Jasno je da je Iga furija u finalu, a da se Muhova baš i ne snalazi. Margina je postavljena na 18,5, a može se naći i na 19,5.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje