četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Iga Švjontek – Ons Žaber – Najava finala US Opena

Danas je na programu žensko finale US Opena. U velikom finalu snage će odmeriti Poljakinja Iga Švjontek i Tunižanka Ons Žaber.

Kao prva teniserka sveta, Iga Švjontek je favorit sa kvotom 1,50 dok je margina za gemove postavljena na 21,5. Očekivano dobar posao kladionica sa postavljanjem kvota u ovom finalu.

Fenomenalna sezona Ige Švjontek se nastavlja. Nakon fenomenalnog starta sezone u kojem je vezala 30+ pobeda forma mlade Poljakinje je pala, ali su rezultati i dalje tu. Zaista je jedna od konstantnijih teniserki na WTA turu, posebno na onim najvećim turnirima. U Australiji je igrala polufinale, Rolan Garos je osvojila, na Vimbldonu je konačno poklekla i prekinula taj pobednički niz i ovde u NJujorku je u velikom finalu.

Njen put ka finalu nije bio lak i dominantan kao na nekim prethodnim turnirima, ali pobednički mentalitet i samopouzdanje su nešto što krasi ovu mladu teniserku i to je retkost za WTA turu.

Samo reči hvale se može reći i sa sezonu Ons Žaber. Tunižanka već duže vreme igra dobar tenis, ali ova godina je posebna. Konačno je uspela da se probije među 10 najboljih, osvojila je jedan maters, igrala finale Vimbldona i evo je sada u finalu US Opena. Za nju se može reći da je jedan veliki borac koji ostavlja sve na terenu. Na putu ka finalu je izgubila samo jedan set i sa pravom se može reći da će se večeras i te kako pitati.

E sad, finale kao finale donosi veliki pritisak i pitanje je kako će se obe nositi sa njim. Iga Švjontek je dvostruka grend slem šampionka i pored toga je odigrala još mnogo ovakvih mečeva. Ons Žaber ima to jedno finale sa Vimbldona koje je izgubila od Ribakine.

Ono čemu mi ne možemo da se odupremo jesu rezultati Ige Švjontek u finalnim duelima. Naime, mlada Poljakinja je u dosadašnjem delu karijere odigrala 17 finala i samo je jedno izgubila sada već davne 2019. godine od Polone Hercog u Luganu.

Ako bi se gledali samo WTA turniri Švjontek ima 9-1 u finalima, a verovali, ili ne na poslednjih devet nije gubila set. Sve su to bili jaki turniri i protivnice i samog vrha. Neverovatno je koliko je bila dominantna u tim mečevima, a statistika kaže da  na tim mečevima nijednom nije bilo 20 gemova, što je frapantno.

Žaber sa druge strane mnogo slabija u finalima. Ukupno ima 14 pobeda i 10 poraza, ali ako bi gledali samo WTA turnire ima skor 3-6. Jedno finale joj je predala Belinda Benčić i u samo jednom finalu nije gubila set.

Šta nam ovo govori? Pa govori nam da je Švjontek mentalno mnogo jača i to je velika prednost u ovakvim mečevima.

Iga Švjontek je protiv Sabalenke odigrala veoma loš meč, a to se odnosi pre svega na servis. Verujemo da će biti dosta bolja večeras i da će od nje sve zavistiti, a kada je takva situacija onda treba ukazati poverenje onom, ili onoj koja napada.

Predlog za klađenje: Pobeda Švjontek sa tri i više gemova razlike 1,80

Opcija za dubl tiket: Čista pobeda Švjontek 1,50

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje