četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Iglsi i Čifsi obezbedili plasman u Superboul

Poznati su učesnisi ovogodišnjeg Superboul. Na stadionu Arizone 12. februara za veliku titulu igraće Filadelfija Iglsi i Kanzas Siti Čifsi.

U finalu NFC konferencije Filadelfija je savladala San Francisko 49erse rezultatom 31:7.

Utakmica nije donela mnogo uzbuđenja, jer je San Francisko imao velikih problema sa povređenim igračima. Veoma rano povredio se startni kvoterbek Brok Proudi, da bi se nakon toga povredio i rezervni kvoterbek Džoš Džonson koji je inače četvrti kvoterbek koji je ove sezone predvodio napad San Franciska. I on je imao peh da prilikom jednom obaranja nešto jače udari glavom o zemlju, te je i za njega utakmica bila gotova, jer je morao da prođe kroz protokol zbog potresa mozga.

Već na poluvremenu Filadelfija je vodila sa 21:7 i to je bio početak kraja. U drugom poluvremenu se na teren vratio Proudi koji nije mogao da baca loptu i više je statirao nego što je igrao. Filadeifija je do kraja postigla još jedan tačdaun i fild gol i dobila utakmicu sa ubedljivih 31:7.

U finalu AFC konferencije bilo je mnogo više borbe i uzbuđenja. Patrik Mahoms i drugovi su uspeli da prekinu niz od tri vezana poraza protiv Sinsinati Bengalsa. Kanzas Siti je na svom Eurohed stadionu slavio sa 23:20.

Utakmica je bila krajnje izjednačena. Čifsi su tokom većeg dela utakmice vodili, no uporni Bengalsi su se po pravilu vraćali.

Ključan detalj utakmice bio je sam finiš kada je defanzivac Bengalsa Džozef Asai napravio neviđenu glupost. Naime, on je odgurnuo Patrika Mahomsa van terena i nakon što je akcija bila gotova. Usledila je kazna od 15 jardi i kiker Kanzasa Harison Batker je imao dosta lakši zadatak, jer je šutirao sa 45 jardi umesto sa 60. Batker je bio precizan i tim šutem odveo Kanzas Siti i novi Superboul, treći od kada je vođa napada Patrik Mahoms.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.actionnetwork.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje